La indústria del videojoc, a la recerca de professionals en plena eclosió a Catalunya

La meitat dels empresaris tenen problemes per cobrir perfils més especialitzats, tot i que l’oferta educativa s’ha multiplicat

Adaptar la formació a les ofertes de feina. És el repte més immeditat del sector del videojoc a Catalunya, deu anys després que aquesta indústria hi aterrés amb força.

Cada any es titulen un centenar de joves que han cursat estudis relacionats amb els videojocs, però amb això no n’hi ha prou per cobrir tots els perfils professionals.

De fet, segons el Llibre Blanc del Desenvolupament Espanyol de Videojocs, la meitat dels empresaris reconeixen que tenen problemes per cobrir places més especialitzades. Per això, el Gamelab, que es fa aquests dies a Barcelona, és una oportunitat per intercanviar punts de vista i encarar el futur.

Es multiplica la indústria; falten treballadors

Aquesta falta de personal la noten sobretot les grans firmes. Gameloft, creadora de videojocs com «Disney Speedstorm», «Disney Dreamlight Valley» o «Asphalt 9 legends» té una plantilla de 245 treballadors entre Barcelona i Madrid, però ara mateix ofereix una vintena de vacants, especialment de programadors i professionals tècnics.

Aquesta xifra és habitual, i una de les causes s’explica per l’embranzida que ha agafat aquesta indústria. Ho explica Yolanda Sánchez, directora de recursos humans de Gameloft Espanya….

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : TV3

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio