La comunitat d’Intel·ligència Artificial de la DCA supera els 120 membres en el seu primer any d’activitat

El Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya va acollir la primera jornada anual de la comunitat d’Intel·ligència Artificial (IA) de la Digital Catalonia Alliance (DCA), que compleix un any des de la seva posada en marxa. L’acte va reunir les 129 organitzacions que actualment integren la comunitat per donar-los a conèixer les fites aconseguides en aquest primer any d’activitat i fomentar la coneixença i interrelació entre elles.

La benvinguda institucional va anar a càrrec del director general d’Innovació i Economia Digital, Lluís Juncà, que va remarcar l’esforç del govern per situar Catalunya com un país capdavanter en les tecnologies que estan canviant el món i per esdevenir un hub d’innovació de referència. Juncà va emfatitzar la importància de crear comunitat i fomentar la col·laboració entre les empreses, a través d’iniciatives com la DCA per fer créixer l’economia del país: “La DCA-IA aglutina i dona visibilitat al sector econòmic emergent de la IA i, alhora, dona suport a les empreses per seguir creixent i consolidar-se”.

La responsable de la comunitat DCA-IA, Cristina Ramos, va valorar positivament haver assolit 129 adhesions a la Comunitat en només un any i la participació en les gairebé vint activitats adreçades als membres. Entre les principals activitats celebrades en el darrer any destaquen els matchmaking, per connectar els membres a les demanda tecnològica; la participació i visibilitat en fires i congressos del sector, com el AI&Big Data Congress celebrat el darrer mes d’octubre; o les jornades per donar resposta a necessitats específiques del sector, com per exemple les jornades de fons europeu o el taller de compra pública. També va remarcar la importància del rol i la col·laboració amb els altres tres pilars de l’estratègia CATALONIA.AI, CIDAI, en la transferència i innovació, AIRA, en generació de coneixement, i OEIAC, en la dimensió ètica i social de la IA, per establir prioritats i les línies d’actuació per tal de convertir Catalunya en un pol d’innovació, lideratge i atracció de talent i empreses en el terreny de la intel·ligència artificial.

L’acte també va comptar amb la presentació “Gaia-X: espais de dades i el potencial per als proveïdors de serveis d’IA” a càrrec de Jim Ahtes, digital innovation manager a la Fundació i2CAT. Gaia-X és una iniciativa que pretén crear una infraestructura de dades oberta i segura, garantint el compliment dels estàndards de sobirania digital i, alhora, promovent la innovació. La iniciativa és disruptiva pel sector de l’IA, ja que es vol aconseguir la interoperabilitat entre usuaris operadors i proveïdors d’Europa amb garanties de confiança, sempre a partir del compliment de les lleis i normatives europees.

La DCA-IA és una de les sis comunitats tecnològiques que formen part de la DCA, iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança de comunitats digitals innovadora, visionària, disruptiva i col·laborativa. Un dels objectius d’aquesta iniciativa és trobar sinergies entre les diferents comunitats, tot desenvolupant projectes col·laboratius.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio