Saltar al contenido

Karina Gibert menció honorífica als Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans

  • por

El passat divendres 23 d’abril de 2021 es van entregar els Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans, en la seva norantena edició.

Karina Gibert, presidenta de donesCOEINF i vicedegana de presidència del Col.legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya va rebre la menció honorífica del Premi Creu Casas, dones per canviar el món, que concedeix l’IEC a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.), valorant especialment el seu perfil inspirador i emprenedor i les aportacions que hagi fet per a impulsar les lleis que evitin la discriminació de gènere en els àmbits tecnològics.

Karina Gibert és catedràtica de la UPC i directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (ideai.upc.edu) . Llicenciada en informàtica per la Facultat d’Informàtica de Barcelona on imparteix docència des de fa més de 30 anys, és coneixedora de la problemàtica lligada a la manca de vocacions femenines en l’ambit de la informàtica i la tecnologia en general. Des de la seva posició com a vicedegana de Big Data, Data Science i Intel.ligència Artificial al Col.legi Oficial d’Enginyeria informàtica de Catalunya, el 2018 va fundar la comissió de gènere del Col.legi, donesCOEINF, i després el vicedeganat de presidència que actualment ocupa per la Igualtat i ètica. Un any més tard, funda el capítol de gènere de l’Associació Catalana d’Intel.ligència Artificial (de la que n’és sòcia fundadora).

Aquesta menció és un reconeixement a la intensa tasca que realitza per tancar l’escletxa de gènere en tecnologia i en especial en enginyeria informàtica, labor que desenvolupa  des d’aquestes comissions de gènere, la seva participació a la comissió dona i igualtat de la Intercol.legial, el Forum Hipàtia i com a co-ambaixadora del Women in Data Science d’Standford a Barcelona, entre d’altres. Entre els projectes que ha posat en marxa podríem destacar la creació del portal PrEInf (http://preinf.dones.coeinf.cat/) que visibilitza enginyeres informàtiques i està lligat a les webs de moltes titolacions universitàries en informàtica a Catalunya, o el projecte Top Secret Rosies (topsecretrosies.soko.tech) de formació de talent femení en IA, lllençat el passat 22 d’abril, dia internacional de la dona i la nena a la ciència. Karina Gibert és una de les científiques referents del programa aquiSTEAM de la UPC i participa activament en les activitats UPC per tancar l’escletxa de gènere.

L’IEC li atorga aquesta distinció “per la seva rellevant i destacada trajectòria acadèmica, amb la qual ha contribuit a generar un model i referent per a les generacions futures”.

 

 

 
Otros artículos de interés