Jordi Puigneró: “L’Enxaneta és una gran fita per al nostre país i per al conjunt de la humanitat”

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha destacat els punts forts de la posada en marxa de la missió Enxaneta, el 21 de març de 2021, i la continuïtat que tindrà en el segon nanosatèl·lit que arribarà a l’espai la propera tardor.

Dins la presentació del primer any de vida de l’Enxaneta, els casos en què s’ha utilitzat i els resultats que ja ha recopilat, Puigneró ha destacat que la política NewSpace que va activar el govern fa menys de dos anys suposarà “apostar pel futur laboral de Catalunya”.

La posada en marxa de la missió Enxaneta, ha expressat, “va ser una gran fita tecnològica per al nostre país, però també per al conjunt de la humanitat”, i ha admès que va ser un dia molt especial i important. “Aquesta missió suposa apostar per la millor política social per als ciutadans”, ha reblat.

El vicepresident remarca que la política NewSpace que va activar el govern fa menys de dos anys suposarà “apostar pel futur laboral de Catalunya”

El NewSpace ocupa prop de 500 persones a Catalunya i segons el conseller, serà de gran ajuda en altres sectors que ja apliquen solucions digitals als seus mercats i que en veuen els beneficis. Les seves previsions d’expansió se situen en créixer quatre vegades més, una oportunitat que Catalunya no deixarà perdre.

L’evolució del país passa, segons Puigneró, per acostar-se al NewSpace i confiar en els progressos que ja aporta a l’economia. A curt termini, observa un “futur d’oportunitats econòmiques” i reforça l’aposta del govern per seguir dedicant-hi esforços.

El vicepresident ha tancat la seva intervenció anunciant el llançament del segon nanosatèl·lit a la tardor del 2022 i ha fet un paral·lelisme amb la revolució industrial dels segles XVIII i XIX. Portat al segle XXI, ha afirmat que “la nova industrialització és la digitalització”.

Lee la noticia original en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio