Joan Romero: “Treballem perquè al 2030 el 90% de les empreses catalanes hagin incorporat tecnologies de la indústria 4.0”

El director executiu d’ACCIÓ ha participat aquest dimarts en la inauguració de l’Advanced Factories, que acollirà fins dijous més de 19.000 professionals de la indústria 4.0 a Barcelona

  • Romero ha destacat la posada en marxa del programa ProACCIO 4.0 de la Generalitat, mitjançant el qual s’han destinat 12,5 milions d’euros per impulsar la digitalització de 1.000 pimes en els darrers dos anys

El director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha assegurat que “treballem perquè al 2030 el 90% de les empreses catalanes hagin incorporat tecnologies de la indústria 4.0 per transformar la producció i adaptar-la als grans reptes actuals del sector”. Romero ho ha dit aquest dimarts en el marc de la inauguració de l’Advanced Factories, un dels esdeveniments més grans a escala europea en l’àmbit de la indústria 4.0.

El director executiu d’ACCIÓ ha destacat “fenòmens com la Covid-19, el Brexit, l’augment del preu de l’energia o la crisi de subministraments han posat de manifest la importància de ser més eficients i transformar el teixit productiu” i que “les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 ens ajudaran de forma majúscula a fer aquesta transformació”. En aquest sentit, Romero ha subratllat que “Catalunya compta amb el potencial i els projectes per fer-ho” i que i “l’Advanced Factories, l’únic gran esdeveniment que no ha parat durant la pandèmia i que agrupa tots els actors rellevants de l’ecosistema, és un company de viatge per fer aquest procés”, ha subratllat.

En aquest sentit, Romero ha apuntat la importància del programa ProACCIÓ 4.0 -impulsat pel Departament d’Empresa i Treball a través d’ACCIÓ- mitjançant el qual s’han destinat 12,5 milions d’euros en ajuts directes en els darrers dos anys per impulsar la transformació tecnològica de 1.000 pimes catalanes. “Una aposta majúscula i satisfactòria però amb la qual no ens acontentem, articularem noves iniciatives que anirem desgranant per donar suport al teixit productiu en aquesta transformació”, ha avançat el director executiu d’ACCIÓ.

L’acte d’inauguració també ha comptat amb la participació del secretari general d’Indústria i de la Pime del Govern espanyol, Raül Blanco; el vicepresident del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga; la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; el president d’AER-Automation, Salvador Giró; i el director general d’Advanced Factories, Albert Planas.

Advanced Factories, l’esdeveniment anual que promou la trobada i interacció d’empreses innovadores a la indústria 4.0, ha començat aquest dimarts al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb la previsió d’acollir més de 19.000 professionals especialitzats en àmbits com la robòtica, els sistemes d’integració, la impressió 3D, la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el blockchain o l’IoT, entre d’altres. Enguany és la sisena edició de l’esdeveniment, que combina una fira i un congrés que comptarà amb 60 sessions amb experts internacionals del sector i la participació d’empreses com Telefònica, HP, Omron, Ford i Seat.

En el marc de l’Advanced Factories ACCIÓ presentarà el ‘Catàleg de casos d’ús de la Indústria 4.0’, que recull les solucions tecnològiques desenvolupades per les empreses catalanes en aquest àmbit, i l’‘Informe tecnològic de Fotònica’, que radiografia aquest sector a Catalunya. A més, ACCIÓ participarà en la jornada ‘Upskilling & Reskilling: renovació, adaptació i desenvolupament del talent en la indústria’, on s’abordarà i es posarà en debat la importància de tenir un equip de treball actualitzat i format en les últimes tecnologies. Pots consultar tota l’agenda en aquest enllaç.

Esta noticia se publicó originalmente en: ACCIÓ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio