Saltar al contenido

JAVIER VÁZQUEZ-SALCEDA / La iniciativa AI4EU busca reptes a resoldre amb Intel·ligència Artificial

1


La iniciativa AI4EU, el projecte que desenvolupa la plataforma que donarà suport a l’ecosistema d’intel·ligència artificial de la Unió Europea, ha llançat la Call for Challenges, una convocatòria oberta per identificar 13 “propietaris de reptes” que aconseguiran una solució gratuïta al repte amb la col·laboració dels “proveïdors de solucions” seleccionats a les convocatòries posteriors, de solucions AI4EU.

AI4EU busca problemes particulars amb un impacte industrial, empresarial o social que es puguin resoldre explotant els recursos d’IA existents inclosos a la plataforma AI4EU o desenvolupant nous components i que puguin ser aplicables a diversos sectors. Aquests reptes han de ser reptes basats en tecnologies d’Intel·ligència Artificial que puguin ajudar les empreses i el sector públic a dirigir els seus negocis i activitats de manera més eficient o a oferir serveis innovadors als seus clients i ciutadans. Un repte podria ser com diagnosticar o predir l’evolució de les malalties basant-se en dades, com fer manteniment predictiu de vehicles o com millorar la seguretat i la salut dels treballadors que utilitzen dispositius IoT.

La convocatòria de reptes està oberta a pimes, empreses de capital mitjà, grans empreses i socis d’AI4EU. La primera data límit per aplicar és el 26 de gener de 2021 i la data límit final serà el primer trimestre de 2021. El “propietari del repte” haurà de proporcionar els recursos i les dades necessaris per desenvolupar la solució i suport tècnic a la convocatòria de solucions AI4EU. A canvi, obtindrà 10.000 €, una solució gratuïta per al seu repte i visibilitat amb els canals digitals, esdeveniments i ambaixadors d’AI4EU.

A la convocatòria de reptes se seguiran dues convocatòries obertes de solucions per seleccionar “proveïdors de solucions” que abordaran i resoldran els reptes escollits. Aquestes convocatòries estaran obertes a start-ups, pimes, empreses mitjanes, grans empreses i organitzacions de recerca. La primera convocatòria serà del 25 de febrer al 27 d’abril de 2021; i la segona es llançarà a la primavera. Després de les dues convocatòries, es seleccionaran un total de 41 proveïdors de solucions que podran obtenir fins a 70.000 € i accedir a un programa de suport de 6 mesos.

Amb aquestes convocatòries obertes, l’objectiu de la iniciativa  AI4EU és mostrar la seva capacitat per donar suport a tot un ecosistema per resoldre els reptes públics de la IA en diverses àrees mitjançant el desenvolupament de prototips de solucions recolzats per les tecnologies d’IA.

Per a més informació sobre la AI4EU Call For challenges: https://ai4eu-opencalls.fundingbox.com/