Saltar al contenido

Fòrum d’Inversió TIC Turisme / Pitch de les 8 startups seleccionades

En aquesta primera edició del Fòrum d’Inversió TIC Turisme pots veure el pitch de les 8 startups seleccionades. Tenen 3 minuts per presentar-se i respondre els dubtes d’un panell d’inversors de primer nivell

El clúster TIC turisme sorgeix amb l’objectiu d’agrupar empreses amb models de negoci híbrids entre tecnologia i turisme, dirigides a altres empreses o al consumidor final, juntament amb agents de l’ecosistema tecnològic i de coneixement, com universitats i centres tecnològics.

El sector TIC turisme està format per 371 empreses a Catalunya, la majoria de les quals són pimes (76%), que ocupen 9.100 treballadors i facturen més 1.000 milions d’euros. Aquestes empreses es dediquen a la tecnologia de viatges, la consultoria, la gestió de reserves i connectivitat o el software de gestió d’establiments, entre d’altres.

En un moment de canvi i d’evolució tecnològica, l’objectiu del clúster és ser un element dinamitzador i un estímul pel conjunt d’empreses que formen el sector turístic català. Una indústria que durant els darrers anys ha experimentat una creixent digitalització dels seus serveis. De fet, tecnologies com el big data, la intel·ligència artificial o internet de les coses tenen cada vegada més presència entre les empreses.

Actualment, el clúster TIC turisme, impulsat a través de la Direcció General d’Indústria i la Direcció General de Turisme, es troba en procés de creació. Durant els propers mesos, s’anirà progressant amb la implementació del seu pla d’accions, liderat per un equip tècnic d’ACCIÓ, per acabar conformant una junta directiva i la incorporació d’un clúster manager.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Salir de la versión móvil