Forbes Summit Sustainability Barcelona / Descarbonització i noves tendències en mobilitat

Forbes ha reunit en la primera edició de Forbes Summit Sustainability Barcelona a diferents personalitats del món polític i empresarial per analitzar les oportunitats i desafiaments que les grans empreses catalanes tenen entorn de la sostenibilitat i la inversió socialment responsable.

Un potencial quadre de ponents s’ha donat cita en el Gran Teatre del Liceu per abordar una jornada que ha comptat amb EY com gold partner; NaturgySanitas i Agbar com silver partner, i amb Pau Solanillas, fundador de Think Net Sostenibles.org, i la periodista Mónica López com curator i conductora de l’esdeveniment, respectivament.

El director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball, Salvador Sedó, ha moderat el panell sobre Descarbonització i noves tendències en mobilitat: quin és el camí?, format per Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat; Marc Sanglas, director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat; Daniel Serra, director de el EIT Urban Mobility per al sud d’Europa; i Miguel Rodríguez, Comissionat d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

Sedó ha començat el debat recordant que el transport suposa el 25% de les emissions, per això “hem d’afrontar el repte de la mobilitat i rebaixar les emissions”.

Per a Díaz, “l’objectiu és aconseguir la descarbonització de la mobilitat l’any 2050”, un pla al qual ja s’han adherit 266 municipis de la província de Barcelona, assegura la alcaldessa d’Esplugues de Llobregat.

En opinió de Sanglas, “cal fomentar els desplaçaments alternatives del vehicle privat com anar a peu, la bicicleta o el transport públic. I és important donar suport a l’electrificació dels mateix”. Una opinió que Rodríguez secunda: “És important apostar pel transport públic, ampliar el metro i els autobusos. Cal intentar reduir la mobilitat menys sostenible”.

Serra considera que els reptes vénen marcats per les ciutats i cal buscar moltes solucions, però amb una gran col·laboració publicoprivada, amb la tecnologia i la inclusió social.

A més, també s’ha debatut en altres panells sobre si és possible conciliar el desenvolupament sostenible i el creixement empresarial, com seran els projectes transformadors de les ciutats, i quins són els costos de la no acció davant els riscos climàtics. Totes les conclusions en aquest enllaç.

Noticia publicada originalmente en: FOMENT

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio