Foment i Fepime promouen la primera plataforma per difondre la sostenibilitat de les pimes
  • La startup Apambu crea i llança al mercat la primera plataforma per facilitar que les pimes posin en valor i avancin en la sostenibilitat.
  • Totes les pimes que vulguin començar a utilitzar la plataforma gratuïta podran registrar-se en www.apambu.com i accedir de manera immediata.

Foment del Treball i Fepime promociona entre els seus associats la nova plataforma tecnològica que llança al mercat la startup Apambu que permetrà a les pimes donar a conèixer i posar en valor totes les accions vinculades a la sostenibilitat que desenvolupen les empreses i que, amb freqüència, ignoren el valor que aquesta activitat té per al seu mercat. Es tracta d’una plataforma 100% gratuïta, que facilita i simplifica la difusió de la sostenibilitat. Totes les empreses, pel simple fet d’existir, generen valor social. Tanmateix, no totes tenen capacitat per demostrar-ho i això genera desigualtat”, apunta Elena López, CEO de Apambu.

Aquesta nova plataforma permetrà a les pimes mesurar i ser conscients del seu impacte en la societat i el medi ambient, a través de més de 100 indicadors ESG. Així mateix, podran descarregar informes i aprendre de sostenibilitat en un potent centre de recursos que acumula des de fa 15 anys.

Amb la posada en marxa d’aquesta plataforma, Apambu busca eliminar les barreres d’accés que poden tenir les empreses per avançar en sostenibilitat i accelerar la seva transformació cap a models de negoci més sostenibles. Adaptar-se a les noves exigències del mercat els permetrà ser més competitives, atreure talent i nous clients, accedir a finançament en millors condicions i inserir-se en les cadenes de valor d’empreses més grans.

La sostenibilitat ha de ser possible per a un major nombre d’empreses. No pot haver-hi una societat i un planeta sostenible si el 98% del teixit empresarial, conformat per les petites empreses, té obstacles per ser-ho i demostrar-lo. “…les eines que existeixen en el mercat tenen com a objectiu les grans empreses que són les que tenen recursos. Les pimes, que necessiten més ajuda i suport, estan soles en aquest procés. És necessari ajudar-les”, puntualitza Elena López.

Les mesures adoptades per Apambu cobren especial rellevància en el context actual en el qual les organitzacions a nivell internacional alerten sobre la importància d’accelerar la sostenibilitat en les empreses per complir amb les metes traçades en els principals acords internacionals. D’acord amb Nacions Unides només es podran complir amb 23 de les 169 metes de l’agenda 2030, i per a l’IPC, per complir amb l’acord de París, es necessiten reduir en un 45% les emissions de CO₂ i només s’ha reduït un 0,5%.

Totes les empreses que vulguin començar a utilitzar la plataforma gratuïta de Apambu podran registrar-se en www.apambu.com i accedir de manera immediata. Gràcies a aquesta plataforma s’estima que un milió d’empreses poden ser i demostrar la seva sostenibilitat al 2030, a través d’una solució holística. Apambu neix de 15 anys d’experiència com a consultors i consultores de sostenibilitat i d’un equip que veu en la tecnologia la possibilitat d’accelerar transformacions en les empreses.

Noticia publicada originalmente en: FOMENT

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio