Torna la Festibity, la festa de les TIC, impulsada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni. Sota el lema nextREALITY, la 18a Festibity serà un acte presencial que tindrà lloc al Pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona el proper dijous 21 d’octubre a partir de les 18.30h. Paral·lelament s’emetrà en directe per Fibracat TV.
No hi ha dubte que ens trobem immersos de ple en una revolució digital imparable que la pandèmia ha accelerat brutalment. A la Festibity d’enguany reflexionarem sobre allò que ens ve, sobre el paper i l’impacte que la tecnologia està tenint i tindrà en la nova realitat. Per tant, serà una bona oportunitat per repensar, per plantejar-se nous models, per parlar de ciència i de recerca, de tecnologia emergent i de persones.
La Festibity és un esdeveniment que s’anticipa als reptes del sector. L’acte obre un espai a la reflexió a través d’un format transgressor i atractiu per al públic general i especialitzat. Un gran esdeveniment de networking que reuneix les principals institucions, empreses i personalitats del sector amb una extensa representació de CIOs, fibers, experts i directius.
L’acte serà presentat per la periodista Xantal Llavina, presentadora del programa de divulgació Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio i TV3 i escriptora de #Som Digitals, i comptarem amb la participació de Neil Harbisson, primer cíborg de la història, com a ponent principal. Neil Harbisson va aconseguir vèncer l’acromatòpsia (malaltia que només et permet veure el blanc, el negre i el gris) gràcies a una antena que forma part del seu cos, co-creada per ell mateix, i que li permet «escoltar els colors». Amb 21 anys va ser la primera persona del món reconeguda com a cíborg i el 2010 va crear la Cyborg Foundation, una plataforma internacional per ajudar els humans a convertir-se en cíborgs. Harbisson també és un músic que s’expressa artísticament a partir d’un nou sentit creat per la unió permanent entre el seu cervell i la cibernètica.
Comptarem també amb l’actuació de Basket Beat, una entitat, un projecte i una metodologia que acompanya a persones en el seu creixement personal, especialment a aquelles amb menys oportunitats, a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Durant la Festibity també es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses mencions i s’entregaran els premis respectius: Menció FIB, Menció Honorífica, Menció FiberEmprenedors, Menció Iniciativa TIC i Menció Solidària.
La cloenda serà conduïda per l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i de Territori.
La Festibity començarà a les 18.30h amb una copa de benvinguda, seguidament (19h) s’iniciarà l’acte que anirà seguit d’un còctel per promoure el networking. L’agenda és la següent:
- 18.30h copa de benvinguda
- 19h Inici de l’acte central
- 21h Còctel sopar
Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.
L’espai escollit per aquesta edició és el Pavelló de l’Estació del Nord, un edifici emblemàtic i considerat com a Bé Cultural d’Interès Local, concebut com a estació ferroviària i que data del 1861. L’estructura original es conserva, perfectament restaurada, i és d’un alt interès arquitectònic, amb un estil de pavellons envoltant la coberta principal.
Aquesta edició, adaptada a les circumstàncies del moment, s’ha concebut amb un aforament inferior i destaquem que, a banda dels convidats institucionals, només podran disposar d’entrades els partners. Tot i això es podrà seguir en directe per Fibracat TV.
La Festibity és organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni i la 18a edició tindrà lloc gràcies als seus patrocinadors: Accenture, Expert.ai, Inetum, IPM, Salesforce, Seidor, T-Systems (partners Gold), Capgemini, Carver, Cisco, Claranet, DXC Technology, IN2, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait an Indra Company, NAE, Netapp, Nexica Econocom, Opentrends, SAP y Telefònica (partners Silver). També comptem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de la Vicepresidència, de Polítiques Digitals i de Territori.
Tota la informació aquí
Esto también te puede interesar
Cómo Usar Gemini, la Nueva IA de Google en el Chatbot Bard08th Dic 2023
Investigación BBC: las apps de préstamos instantáneos que les roban información privada a sus client...07th Dic 2023
Eduard Aibar, filósofo de la ciencia: “Hay un movimiento contra la exposición de los niños a los móv...07th Dic 2023
Google presenta "Gemini" como su respuesta a GPT-4 de OpenAI, su modelo de IA más capaz07th Dic 2023
Google Anuncia el Sistema de IA "Gemini" Tras las Turbulencias en OpenAI07th Dic 2023
La Ciencia Logra Ocultar Códigos Secretos en Diamantes utilizando Láseres Espaciales07th Dic 2023