Celebració de #SantGabriel2020: “100 anys avançant-nos al futur”

  • por
Mar
29
Sep2020

A ONLINE

El 22 d'abril de 1920 s'aprovava el "Nuevo Reglamento de la Escuela Oficial de Telegrafía", a través del qual es transformaven els estudis d'ampliació, ja existents, en uns estudis superiors conduents a l'obtenció del títol d'Enginyer de Telecomunicació. Celebrem doncs, aquest 2020, el primer centenari del naixement de la nostra professió, un esdeveniment històric que coincideix en el temps amb una nova era -la que ens deixa la pandèmia de la COVID-19- plena de desafiaments i reptes.

És per això que, des de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, volem aprofitar la jornada anual de commemoració del nostre patró -Sant Gabriel- per fer un breu repàs al que ha estat la professió durant aquests 100 anys, aportant, alhora, una mirada cap al futur des de diferents perspectives: la de la innovació, l'acadèmica i l'empresarial.

Programa

18:00h. Benvinguda, a càrrec del Sr. Pedro Linares, president de Telecos.cat

18.10h. Presentació: "100 anys d'Enginyeria de Telecomunicació", a càrrec de:

  • Antonio Pérez Yuste, doctor en Enginyeria de Telecomunicació, professor titular de la Universitat Politècnica de Madrid i responsable de l'Àrea d'història de la secció espanyola de l'Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)

18.30h. Taula rodona: "100 anys avançant-nos al futur", amb les intervencions de:

  • Anna Sánchez Granados, enginyera de Telecomunicació, vicepresidenta de Telecos.cat, CEO d'ITimes Advisers SL i presidenta de la Comissió de Societat Digital a Foment del Treball (una perspectiva innovadora)
  • Francesc Torres, doctor en Enginyeria de Telecomunicació i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (una perspectiva acadèmica)
  • Pere Mier, enginyer de Telecomunicació i president d'AMETIC (una perspectiva empresarial)

Modera: Salvador Ramon, enginyer de Telecomunicació i director de Telecos.cat

19.00h. Torn obert de paraules

19:20h. Reconeixement a Marta Solsona, artista i creadora de l'escultura del premi Salvà i Campillo

19:30h. Lliurament dels Premis Galileo Máster - Catalonia Challenge, a càrrec d'Antoni Paz, CEO de KIMbcn (Knowledge Innovation Market)

19:45h. Cloenda institucional, a càrrec del Dr. Josep Arimany, president delegat de l'Àrea d'Innovació de la Diputació de Barcelona

20:00h. Fi de l'acte

Inscripció (gratuïta) per mitjà de formulari web per assistir-hi presencialment (aforament limitat en compliment de totes les mesures de seguretat)

Descargar eventos al calendario