EURECAT al ADVANCED FACTORIES: solucions tecnològiques en àmbits com la robòtica, la compositrònica i la impressió 3D

El centre tecnològic Eurecat mostra a partir de demà al saló Advanced Factories solucions tecnològiques en àmbits com la robòtica i l’automatització aplicada al tèxtil, la compositrònica per a sectors com l’aeronàutic i la impressió 3D per a la construcció, que contribueixen a impulsar la competitivitat de les empreses en la indústria.

En aquesta línia, Eurecat mostrarà la solució de robòtica que incorpora visió artificial per validar les mides d’una peça de roba i realitzar el control de qualitat de forma automatitzada. El projecte, anomenat Fashionaut, està liderat pel MODACC Fashion Cluster i compta amb la participació de les empreses Gavi Punt i Escorpion i de FITEX.

L’estand del centre tecnològic presentarà també un robot de Bin Picking per a l’automatització d’aquesta tasca habitual en els processos de fabricació, que consisteix a recollir peces conegudes apilades de forma aleatòria.

En l’àmbit de la plastrònica i la compositrònica, mostrarà les possibilitats que ofereixen aquestes tecnologies que uneixen l’electrònica i els materials plàstics i compostos, respectivament. El seu ús permet fabricar a gran escala productes d’alt valor afegit, amb prestacions avançades gràcies a la superfície funcionalitzada, d’aplicació en maquinària, vehicles com motocicletes, patinets elèctrics, interiors de trens, avions i cotxes, entre d’altres.

En concret, s’exhibirà a la fira una finestra d’avió que incorpora compositrònica, tecnologia que permet afegir electrònica impresa flexible a grans peces de materials compostos, podent incorporar prestacions digitals a peces d’alta lleugeresa sense encarir el muntatge industrial.

En l’àmbit de la construcció, Eurecat exhibirà una biga fabricada amb impressió 3D i reforçada amb tecnologia CFIP, que incorpora resina biocompatible i fibra de carboni. La biga ha estat dissenyada amb algorismes d’optimització topològica, amb una metodologia creada per a la tecnologia CFIP conjuntament amb la start-up Reinforce 3D.

Al mateix estand es podrà veure l’aplicació industrial LiDAR (Light Detection And Ranging), que permet configurar instal·lacions industrials amb visualització immersiva i interactiva, un preàmbul del què es podrà veure aviat en el metavers industrial. Eurecat presentarà també el primer bessó digital pel procés industrial d’injecció d’alumini, una etiqueta flexible per a la geolocalització de paquets en l’àmbit de la logística i tecnologies de fabricació biomèdica.

Premis Factories of the Future Awards 2023

El centre tecnològic és finalista als premis Factories of the Future Awards 2023 a la categoria ‘Investigació i desenvolupament d’Intel·ligència Artifical aplicada en plantes industrials’ amb la iniciativa tecnològica PRECATEX, amb l’empresa Canmartex. Es tracta de l’ús de tecnologies predictives per a la millora de la qualitat en el procés tèxtil. En concret, la proposta nominada consisteix en un sistema de visió artificial basat en Intel·ligència Artificial per a la detecció de problemes amb agulles i pestanyes en màquines de teixir circulars.

Eurecat també és finalista a la categoria ‘Millor projecte de robòtica’ amb el projecte europeu SHAREWORK, que ha implementat un nou sistema intel·ligent per a la col·laboració segura i ergonòmica entre robots i treballadors en processos de fabricació industrial, mitjançant intel·ligència artificial i anàlisi de dades del procés.

Industry 4.0 Congress i Metal Industry Congress

El centre tecnològic estarà present també en els congressos Industry 4.0 Congress i Metal Industry Congress, que se celebraran els mateixos dies i on tindran lloc sessions en l’àmbit industrial. Les temàtiques com la transformació digital i les sessions específiques sobre tecnologies digitals per a la indústria estaran presents en ambdós congressos, amb sessions i taules rodones per compartir experiències industrials sobre maquinària i processos de manufactura de metall, de plàstics, de fusta i de materials compòsits. Adjuntem la nota de premsa amb tots els detalls i una imatge

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio