Saltar al contenido

Es posa en marxa l’Observatori de Tecnologies Blockchain de Catalunya

qaz

En el marc de l’Estratègia Blockchain de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa l’Observatori de Tecnologies Blockchain amb la voluntat de promoure i avaluar l’ús i el desenvolupament de les tecnologies de registre distribuït (DLT) al territori.

L’Observatori Blockchain pretén identificar, catalogar i analitzar les tendències del desplegament d’aquestes tecnologies, tant a escala nacional com internacional. A més a més, vol generar l’espai per compartir conclusions, anàlisis i aprenentatges de bones pràctiques.

Promoure l’ecosistema del sector blockchain a Catalunya

Recentment l’Observatori ha iniciat el mapatge dels agents que configuren l’ecosistema de tecnologies Blockchain i DLT a Catalunya, amb l’objectiu d’identificar les iniciatives que desenvolupen al territori i incentivar sinergies i complicitats entres ells.

Seguint aquesta línia i amb la voluntat d’incrementar el valor d’aquestes tecnologies, l’Observatori ha iniciat la publicació de casos d’ús reals on les tecnologies Blockchain i DLT han generat noves solucions i/o oportunitats per crear o transformar el sector productiu on s’apliquen.

Aquestes publicacions permeten difondre i demostrar el seu potencial tecnològic en àmbits tan diversos com la identitat digital, la governança, l’agricultura, l’entreteniment, el turisme, la salut, o la propietat intel·lectual, entre d’altres. Fins ara s’han publicat 3 casos d’èxit d’aplicació de la tecnologia blockchain:

Podeu consultar aquests casos d’èxit en aquest web.

Finalment, l’Observatori també serà una eina de suport a la dinamització i difusió d’aquestes tecnologies. Amb una periodicitat semestral, es publicaran informes tecnològics amb les últimes actualitzacions i tendències del sector per tal de seguir promocionant i potenciant les iniciatives existents al territori i promoure’n el desenvolupament.