Els reptes de l’ecosistema emprenedor a Catalunya

L’informe GEM acredita un lideratge estatal de Barcelona i la resta del territori català, però a la vegada certifica la manca de referents pel talent emergent

     Catalunya lidera la Taxa d’Activitat Emprenedora (TEA) a l’Estat amb un 7,2%, per davant de la Comunitat de Madrid. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe GEM Catalunya 2021-2022 que s’ha presentat aquest matí a les instal·lacions de Fira de Barcelona, en el marc del BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació.

El certamen

ha obert portes, fins demà dijous, amb una previsió de visitants de 10.000 persones. Més enllà d’una determinada sortida laboral, les administracions i empreses presents al Saló han organitzat els seus punts informatius amb la voluntat de captar l’atenció de la persona que vol un canvi de rumb.

A la cua d’accés al recinte s’escoltaven converses de joves amb desig de trobar una ocupació més pràctica i allunyada de la formació convencional a les aules o bé persones de la franja 30-50 anys que la digitalització els hi ha representat (directament o indirectament) un punt d’inflexió en la seva vida professional.

Manca de models de referència

Retornant a l’estudi vinculat a l’activitat emprenedora, malgrat el lideratge de Catalunya, les dades també descriuen la manca de models de referència. “El prestigi social de l’emprenedor és baix”, apunta Carlos Guilarte, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador de l’informe. El 31% de la població catalana detecta oportunitats de negoci, lluny del 55% del conjunt del continent europeu. En aquest sentit, l’estudi detecta que un 3,8% de les persones en edat adulta (18-64 anys) emprenen un negoci….

En este enlace puedes seguir leyendo la noticia completa, publicada originalmente en: VIA EMPRESA

 

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio