Els quatre factors que posen Barcelona al centre del disseny europeu de semiconductors

L’anunci de Cisco d’instal·lar a Barcelona un centre de disseny de xips se suma al que ja va fer Intel: el Supercomputing Center i les ajudes europees són un reclam

La guerra entre la Xina i els Estats Units pels xips ha posat el subministrament mundial d’aquest producte tecnològic en entredit. Això ha fet reaccionar la Unió Europea, que va posar en marxa un pla per reduir la dependència dels semiconductors de fora d’Europa. L’objectiu: passar del 8,5% actual de xips europeus al 20%.

Els fons europeus Next Generation també estan destinats a aquest propòsit, i a Espanya aquestes ajudes s’articulen al voltant del programa de microelectrònica i semiconductors dotat amb 12.000 milions d’euros.

Aposta política

Però la feina lluny dels focus de polítics també està permetent l’arribada d’inversions en aquest camp. A l’últim fòrum econòmic de Davos, Pedro Sánchez –més enllà de l’agenda oficial– va tenir temps de reunir-se amb responsables de quatre grans empreses tecnològiques.

Entre les empreses hi havia Cisco i Intel, que pocs mesos després han anunciat projectes a Barcelona.

S’ha sabut que el president de la Generalitat també s’ha reunit dues vegades amb dirigents de Cisco.

El capital humà

Aquesta setmana Cisco anunciava que obrirà a Barcelona el seu primer centre de disseny de xips a Europa. El director general a Espanya, Andreu Vilamitjana, afirmava: «A vegades ens concentrem molt en la fabricació quan en realitat el que crea més riquesa, més ecosistema, és el disseny, que atreu enginyers i que genera l’ecosistema per després passar a la fabricació.»

Tot i que no s’han anunciat ni xifres d’inversió ni de contractació, Vilamitjana va explicar: «Començarem amb un grup d’enginyers i sabem que creixerem ràpidament per la demanda que hi ha d’aquest tipus de xips i també pel talent que tenim a Catalunya.»…

En este enlace puedes seguir leyendo la noticia completa, publicada originalmente en: TV3

 

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio