Els ‘Premis DonaTIC 2023’ arrenquen amb l’obertura de la convocatòria de la novena edició dels guardons

Les candidatures per a les vuit categories i dues subcategories dels premis es poden presentar fins al 3 de juliol

L’edició 2023 dels Premis DonaTIC ja està en marxa. El tret de sortida l’ha marcat l’obertura de la novena convocatòria d’aquests guardons, impulsats per la Secretaria de Polítiques Digitals amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines CTEHM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Humanitats i Matemàtiques), i d’oferir referents femenins contemporanis en aquests àmbits a infants i joves.

Des d’avui i fins al 3 de julioles podran presentar les candidatures per optar a algun dels Premis DonaTIC 2023, que, com en les últimes edicions, es divideixen en vuit categories i dues subcategories, agrupades en tres àmbits: el professional; l’acadèmic i de revelació; i el de divulgació i iniciatives referents. Aquestes categories i subcategories són excloents (cada candidatura pot ser-ho només d’una categoria) i les candidatures poden ser proposades per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució.

Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, aquestes seran avaluades per un jurat mixt integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu. Aquesta avaluació consta de dues fases: una primera a càrrec del comitè tècnic, que valorarà totes les candidatures rebudes i triarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories; i una segona a càrrec del comitè d’honor, que serà l’encarregat de seleccionar, entre aquestes semifinalistes, les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

L’acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023 tindrà lloc el pròxim 10 d’octubre, coincidint un any més amb el Dia d’Ada Lovelace, l’efemèride que es commemora a escala internacional el segon dimarts del mes d’octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història.

Categories dels Premis DonaTIC 2023

  1. Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar com a intraemprenedora.
  2. Empresària: dona que ha consolidat una empresa de l’àmbit de les TIC.
  3. Professional: dona que treballa en l’àmbit de les TIC (per a una empresa, organització o pel seu compte) i que té una titulació universitària TIC.
  4. Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i que està en possessió d’una titulació universitària TIC.
  5. Divulgadora: dona que treballa en l’àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC
  6. Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l’àmbit de les TIC.
  7. Estudiant TIC (es divideix en Universitària i FP): estudiants (matriculades en el moment de la convocatòria dels Premis) de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC que hagin desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  8. Iniciatives referents (es divideix en Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució): empresa, executiu/-iva en cap, equip, entitat i/o centre formatiu/institució, independentment de si estan encapçalades, liderades i/o fundades per dones o homes , que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit TIC amb la voluntat de combatre la bretxa de gènere. Aquesta és l’única categoria dels premis en què no cal ser dona per optar-hi, ja que està oberta a persones i equips de tots els gèneres.

Sobre els Premis DonaTIC

Organitzats per Polítiques Digitals en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital, els Premis DonaTIC s’inscriuen dins del Pla DonaTIC impulsat pel Govern amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència, l’apoderament i el lideratge de les dones en l’àmbit digital.

Des de la seva primera edició, l’any 2015, el Premis DonaTIC han rebut un total de 621 candidatures i s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i digital.

Més informació sobre les bases i la inscripció als Premis DonaTIC 2023 en aquest enllaç.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio