El vicepresident i la comunitat catalana a l’exterior reivindiquen, en un acte a Times Square, el català com a llengua digital de futur

L’acció forma part de la gira per presentar el projecte AINA a totes les comunitats de parlants, especialment la comunitat a l’exterior

L’emblemàtica Times Square, al bell mig de Manhattan, ha estat aquesta matinada (dilluns a dimarts) l’escenari escollit per mostrar el projecte AINA al món.

Davant la presència de la comunitat catalana a l’exterior, una de les pantalles gegants de Times Square ha mostrat el projecte AINA. L’acció pretén reivindicar el català com a llengua de futur en el món digital. Emmarcada en els actes de Sant Jordi de la comunitat catalana a Nova York, la performance ha consistit en l’emissió, en una de les pantalles gegants de Times Square i davant la delegació catalana congregada a la mítica plaça novaiorquesa, d’un vídeo promocional del projecte AINA amb el missatge:

“Som digitals. Som catalans. Ja és hora que Internet parli català”.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha encapçalat l’acció, ha insistit que “ara més que mai, el català necessita ser defensat com a llengua d’ús a Internet i a l’àmbit digital. Ho hem fet a la Catalunya Nord, a ses Illes, al País Valencià i avui hem volgut cridar al món que darrere el català hi ha 11 milions de parlants”.

Per Puigneró “No tenim les eines d’un estat per defensar la llengua, però tenim la voluntat i la capacitat de crear projectes com AINA. Tenim una llengua pròpia i una cultura universal que ha de poder tenir el seu espai, també, en el món digital.”

Puigneró ha traslladat aquest mateix missatge durant la presentació posterior del projecte AINA a la comunitat catalana a l’exterior, a qui ha convidat a implicar-se en el projecte perquè “per defensar el català com a llengua digital de futur ens cal la col·laboració de tothom, també i especialment de la Catalunya exterior”.

Gràcies a la col·laboració de Ràdio Amèrica Barcelona (RAB), emissora de ràdio catalana transoceànica amb estudis a Barcelona i als casals catalans de diversos països de l’Amèrica del Sud, el vicepresident ha pogut presentar el projecte AINA a la Catalunya exterior en un programa especial realitzat des de Nova York i amb connexions en directe amb la comunitat catalana a Twitter i amb els casals catalans de Brussel·les (Bèlgica), Guayaquil (Equador), Ciutat de Mèxic (Mèxic) i La Plata (Argentina).

Durant el programa, que s’ha emès en streaming pels canals de ràdio per Internet i Twitch de RAB, les comunitats catalanes dels diferents casals contactats han participat activament en l’enregistrament de veus per al projecte AINA perquè la tecnologia parli i entengui el català, i han explicat les activitats que duen a terme per fomentar i mantenir viva la llengua catalana a l’exterior.

La presentació del projecte AINA a la Catalunya exterior des de Nova York s’ha dut a terme aprofitant l’estada del vicepresident Puigneró a la ciutat nord-americana amb motiu de la seva participació com a representant de Catalunya en la Reunió d’Alt Nivell d’ONU Hàbitat sobre la Implementació de la Nova Agenda Urbana, que se celebra a Nova York del 26 al 28 d’abril.

Esta noticia se publicó originalmente en: SMART CATALONIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio