El SmartCatalonia Challenge ja té guanyadors

Les empreses ÉireSpás, Agropixel i Hemav són les vencedores de la dotzena edició del concurs SmartCatalonia Challenge, que promou el Departament d’Empresa i Treball en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i que pretén obtenir propostes innovadores amb tecnologia NewSpace d’observació de la terra.

Les solucions d’aquestes tres empreses han estat les guanyadores en una final de nou pretendents i que lluitaven, totes elles, per millorar i transformar la gestió del territori a partir de la tecnologia d’observació de la terra.

En aquesta edició s’han proposat tres reptes, i que eren la millora de l’estudi de la línia del litoral català; avaluar i controlar l’impacte en catàstrofes en produccions agrícoles i monitoritzar i controlar la sequera en pastures. Per primer cop en aquest concurs, s’han premiat les millors solucions en cadascun dels tres reptes.

Els reptes dels guanyadors

En el primer repte, ÉireSpás ha proposat una solució basada en l’ús d’algoritmes de la literatura científica recent per calcular la línia de la costa i altres característiques rellevants; en el segon, Agropixel ha desenvolupat una solució que permet seguir els danys que causa una gelada, tot plegat a través de sistemes de teledetecció a nivell de terra; i en el tercer, Hemav proposa un quadre de comandament setmanal de l’estat de la sequera de les pastures, combinant mapes de calor amb la posició dels animals del ramat.

Cada proposta rebrà 15.000 euros per impulsar una prova pilot de la seva solució, mentre que podran presentar-la en públic a l’Smart City Expo World Congress 2023.En este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : ESPAI MEDIA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio