El sector digital català, un dels més beneficiats de la línia d’ajuts Startup Capital

La línia d’ajuts Startup Capital, de l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha permès crear fins a 500 llocs de treball i ha sumat 33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 procedents d’entitats públiques des del 2017, quan va engegar-se. Fins ara, s’han convocat quatre línies d’ajuts i s’han acumulat 8,4 milions d’euros que s’han convertit en un suport per a 86 empreses catalanes.

Pel que fa als àmbits on s’han destinat aquesta línia d’ajudes, amb un topall de 75.000€ per a cada empresa emergent, el de la salut (32,1%) i la digitalització (30,4%) han estat els dos terrenys que més s’han beneficiat. Els segueixen el del medi ambient, la manufactura, l’alimentació i la mobilitat, amb un 15, un 11, un 6,3 i un 4,5%, respectivament.

El 2021, Catalunya ha sumat fins a 1.900 startups, creixent en un 11,4% més que el 2020 i fins a un 26,4% més que fa dos anys. A Catalunya, 19.300 persones estan treballant en aquestes empreses i durant el 2020 van crear-se 1.800 nous llocs de treball.

De l’última convocatòria que Startup Capital ha repartit, 25 empreses catalanes se n’han beneficiat i totes elles presentant un factor tecnològic molt fort. Es tracta de Manina Medtech, Insfeed Biotech, , Process Talks, Apolo Analytics, Real Deal Milk, Algeko Technologies, Affirma Biotech, LuxQuanta Technologies, Keep Life Simple, Mapsi Photonics, Sixsenso Technologies, The Smart Lollipop, Aldoratech, Microwave Sensors and Electronics, Keybotic, Trialing Health, A Thousand Colibris, Treellum Technologies, Uni-large, Health Circuit, Feedmyfeeds, United Gamers, Bio2coat, Eos Smart Connectivity i Lobelia Earth.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio