El Projecte AINA arriba als 20.000 donants de veu en només nou dies i supera els objectius de tot el 2022

S’han enregistrat 300.000 frases, que corresponen a 500 hores de gravació, i ara s’inicia una gira per tots els territoris de parla catalana

El Projecte Aina supera els 20.000 donant de veu només nou dies després de l’inici de la campanya “La nostra llengua és la teva veu”, que té com a objectiu crear un corpus de veus per poder ensenyar les màquines a entendre i parlar en català. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques digitals i Territori i el Barcelona Supercomputing Center, impulsors del projecte, s’havien marcat com a objectiu arribar a aquesta xifra al llarg de tot el 2022.

Les veus es recullen a través de la web projecteaina.cat on tothom que ho vulgui pot llegir i enregistrar un nombre il·limitat de frases agrupades de 5 en 5. Ja s’han enregistrat 300.000 frases que sumen 500 hores de gravació.

El Projecte AINA està construint un corpus per facilitar que les empreses desenvolupin assistents de veu, traductors automàtics o agents conversacionals en català. Aquest corpus ha d’incloure milions de veus que reflecteixin la riquesa i els matisos de la llengua catalana. Cada persona parla d’una manera diferent segons el seu gènere, edat o variant dialectal, per exemple, i és important que les màquines entenguin a tothom, parli com parli.

Gira pels territoris de parla catalana

Per seguir recollir gravacions tan diverses com sigui possible, aquesta primavera es durà a terme la campanya ‘‘La nostra llengua és la teva veu”. Aquesta campanya consistirà en una gira per municipis de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i Andorra.

Esta noticia se publicó originalmente en: SMART CATALONIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio