El primer congrés de dones STEM vol reinvindicar el paper femení

L’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues de Catalunya celebrarà, en col·laboració amb l’associació Young IT Girls, el congrés ‘Jornada STEM: visibilitzem l’enginyeria’. En aquesta cita, que arribarà l’1 de febrer a l’Institut d’Estudis Catalans, es pretén posar el focus en les dones dels àmbits de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques i la feina que duen a terme. A més, s’obre a qualsevol persona, formi part o no del món STEM.

El baix nombre de dones en les professions STEM ha estat al motiu pel qual les dues entitats s’han mogut a organitzar aquesta trobada i centrar-la en l’enginyeria, tot i que és previst que l’ampliïn a d’altres disciplines.

En la jornada, que començarà a les 8.30h i és previst que finalitzi a les 19.00h i comptarà amb cinc ponents de diferents branques de l’àmbit STEM. Núria Castell, doctora en Enginyeria Informàtica, Alícia Casals, doctora en Informàtica i enginyera industrial parlaran des de la seva experiència en recerca.

Des del món empresarial ho farà Judit Giró, graduada en Enginyeria Biomèdica i creadora de The Blue Box. I a la taula rodona hi prendran part la doctora en Lingüística Hispànica Estrella Montolio i la doctora en Enginyeria de Camins, Canals i Ports Inma Estrada.

Durant el congrés s’obre la crida a investigadores per tal que aportin les seves publicacions, hagin estat publicades prèviament o no.

Lee la noticia original en: ESPAI.MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio