El nivell d’innovació a Catalunya creix un 11,5% segons la Comissió Europea

ACN Brussel·les – El nivell d’innovació a Catalunya s’ha incrementat un 11,5% durant els últims set anys. Així ho indica l’informe Europeu d’Innovació, publicat aquest dijous per la Comissió Europea i que situa Catalunya com la cinquena comunitat més innovadora de l’Estat, només superada per Astúries, el País Basc, Madrid i Navarra. Segons el document, el nivell d’innovació a Catalunya se situa per sobre la mitjana espanyola (amb una puntuació de 119 sobre un índex de 100) i l’europea (amb una puntuació de 106), sent la investigació científica, la sol·licitud de marques registrades o la formació en habilitats digitals algunes de les seves principals fortaleses.

Segons l’escala elaborada per la Comissió Europea, Catalunya es considera una regió “fortament innovadora”, el segon graó dins la classificació després d’obtenir una puntuació global de 106 punts sobre una escala de 100. El primer graó està format per aquells territoris amb una puntuació superior a 125 (coneguts com a innovadors líders), el segon per aquells amb una puntuació entre 100 i 125 (on es troba Catalunya), el tercer pels que sumen entre 70 i 100 punts (moderadament innovadors) i el quart pels que assoleixen menys de 70 punts (innovadors emergents).

En l’informe, Catalunya aconsegueix millor puntuació que la mitjana europea en 11 dels 21 indicadors que es tenen en compte per avaluar la innovació de cada territori. On més destaca el país és en la investigació científica, tant a través de publicacions internacionals com de publicacions publicoprivades. També ressalta en l’àmbit de la formació digital, l’educació terciària, la venda de productes innovadors o la sol·licitud de marques registrades.

Per contra, les debilitats més notables del país són el grau de col·laboració amb les pimes en projectes innovadors, la baixa ocupació en empreses innovadores, la introducció de processos innovadors en els models de negoci o l’alt nombre d’emissions contaminants, entre d’altres.

En línia amb Catalunya, el nivell d’innovació a l’Estat ha millorat un 9,7% durant els últims set anys. No obstant això, Espanya obté una puntuació de 89,2 en un índex de 100, situant-se així per sota la mitjana europea i dins la categoria de país “moderadament innovador”…

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : LA REPÚBLICA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio