El metavers ens enxampa

El nou món virtual promet experiències immersives i multisensorials fins ara mai imaginades i presenta un nou model econòmic, legal i social encara per definir. Pren forma en l’àmbit privat, lluny de l’abast dels governs

El metavers va ser un dels temes estrella de la passada edició del Mobile World Congres (MWC), que es va celebrar a Barcelona entre el 28 de febrer i el 3 de març, una edició en què ja va començar a recuperar la seva enyorada esplendor prepandèmia. Es pretén, sobretot des de l’empresa privada, que el nou concepte marqui la nova generació d’internet i ens brindi una vida paral·lela a la del món físic en el virtual. Perquè el metavers serà una experiència immersiva i multisensorial a la qual s’arribarà amb noves tecnologies com la realitat virtual i augmentada (RV/RA) o la intel·ligència artificial (IA) i l’ajut de diversos dispositius, alguns dels quals encara no podem ni imaginar.

Setmana a setmana es fan anuncis de nous metaversos generalment associats a empreses i corporacions, però en realitat encara no ho són. La majoria són sales virtuals on els usuaris que tenen permès l’accés poden interactuar entre ells, però encara amb restriccions. A això s’hi arriba utilitzant càmeres i sensors i ulleres de realitat virtual, que són les encarregades de fer sentir a l’usuari que es troba en un món paral·lel.

En aquest sentit, a Catalunya, la Fundació i2CAT ha desenvolupat HoloMIT, una de les primeres plataformes d’holoportació en temps real, enfocada a la celebració de reunions o convencions de persones situades en diferents espais. Aquest sistema d’holoconferències es basa en la captura, transmissió i representació de vídeo volumètric a través de tres càmeres connectades a un ordinador. Cadascuna d’aquestes càmeres capta la persona des de tots els angles i aporta textura i valors de profunditat que s’agrupen en un sol vídeo. El participant de la conferència veurà, a través d’ulleres de realitat virtual, que està assegut a la mateixa taula que els seus col·legues, com si compartissin tots un mateix espai, malgrat que tots es troben en diferents ubicacions geogràfiques.

L’HoloMIT és una de les eines que ja està preparada per incorporar-se al nou món virtual i fer que les reunions, lliçons magistrals o visites a museus o habitatges tinguin un alt grau de realisme. Però el metavers va més enllà…

(Clip 383 palabras)
Lee la noticia completa original en LECONOMIC


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio