Saltar al contenido

El Govern accelera el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori amb l’encàrrec de 57 milions d’euros més fins el 2021

barcelonadot

Amb una inversió total de 70,5 milions d’euros, l’any vinent un 90% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat

El Govern ha aprovat una ampliació de l’encàrrec del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a l’empresa pública Infraestructures.cat per a l’extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat.

Per tal d’accelerar el desplegament al territori, el Govern ha destinat una nova inversió de 57 milions d’euros que, sumats als 13,5 que ja estaven en execució, sumaran un total de 70 milions d’euros per un projecte que està previst que acabi el 2021.

Actualment ja s’està treballant per connectar la totalitat de les capitals de comarca, i amb aquesta nova inversió es podrà accelerar el desplegament a tots els municipis de més de 50 habitants. Una vegada acabades les obres, el 2021, un 90% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. En total, seran més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

Els trams previstos en l’encàrrec per aquest 2020 i 2020 són:

Les Borges Blanques-Montblanc
Lleida-Móra d’Ebre (Lleida)
Lleida-Móra d’Ebre (Tarragona)
Reus-Valls
Parlavà-Figueres
L’Aldea-Amposta
Solsona-La Seu d’Urgell
Llavorsí-Tavascan
Tírvia-Àreu
Santa Coloma de Farners-La Vall d’en Bas
Guardiola-La Pobla de Lillet
Sant Joan de les Abadesses-Camprodon
Medinyà-Verges
Torroella de Montgrí-L’Estartit
Verges-Llofriu
Vidreres-Santa Coloma de Farners
Amposta-La Sènia
Montblanc-PI
Hospital Pius de Valls
Hospital de la Cerdanya
Espitau Val d’Aran
Vilafranca del Penedès-Pontons
Figueres-Palau Saverdera
Roses-Llançà
Tírvia-Nucli Tírvia
Flix-La Palma d’Ebre
Figueres-Avinyonet de Puigventós
Montblanc-Barberà de la Conca
La Pobla de Segur-Pont de Suert