El Fengshui Digital arriba per endreçar i protegir les dades digitals de la ciutadania
  1. L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el món local conviden a la ciutadania a aplicar els principis del Fengshui Digital

  2. Vuit municipis, un per vegueria, formen part del grup impulsor de la campanya

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), a través del programa d’Internet Segura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber) i amb la col·laboració de diversos ajuntaments, llança la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana.

L’estiu es presenta com un bon moment per endreçar les nostres dades i la informació que hem anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-la; a partir d’aquesta idea neix la campanya Fengshui Digital. Una proposta transformadora per una part del dia a dia a través de l’ordre i de mètodes útils que els facilitaran la gestió de la informació, de les contrasenyes i de les incidències tecnològiques habituals, com pot ser la migració d’informació entre dispositius.

Així doncs, a través del Fengshui Digital es posa a l’abast de tothom una sèrie de materials divulgadors com articles, podcasts, un kit per crear credencials robustes i metodologia per endreçar i protegir les dades, i tot això està recollit en una pàgina de la campanya per facilitar l’accés a tots els recursos disponibles per un bon emmagatzematge i manteniment de les dades personals. El materials s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes d’Internet Segura i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través dels coixinets: #FengshuiDigital i #DadesSegures.

El Fengshui Digital és una campanya en el marc de les diferents accions dels Hàbits Cibersaludables que, promoguts des de 2018 per Internet Segura, fomenten el coneixement i la sensibilització de la ciutadania sobre cinc àmbits: la protecció de les dades digitals, la privacitat, com evitar el frau digital, l’actuació cívica a les xarxes socials i l’actualització dels dispositius connectats. 

Els ajuntaments, difusors actius de la campanya

Però no només la sensibilització és important, com la construïm entre tots els actors de la societat és també un pilar fonamental en l’estratègia de ciberseguretat del país. Per aquest motiu la campanya compta amb la col·laboració de les administracions

locals, agents actius i essencials per fer arribar la ciberseguretat a la ciutadania; en concret, els ajuntaments d’Amposta, Manlleu, Molins de Rei, Mollerussa, Sant Feliu de Guíxols, Sant Sadurní, la Seu d’Urgell i Valls en són ens impulsors, tenint en compte la representativitat de cadascuna de les vegueries, i són punts de referència en l’àmbit de digitalització de l’administració local.

La participació en el Fengshui Digital és oberta a la resta d’ajuntaments, tot i que les viles i ciutats que inicien ara la campanya faran seguiment de les accions per a la millora contínua de la integració de la cultura de la ciberseguretat a la societat.

La ciberseguretat és una eina per contribuir al benestar de la ciutadania

La dependència dels dispositius digitals ens obliga a posar especial atenció a les nostres dades; tot i saber que la seguretat total no existeix, el que sí es pot fer és dificultar l’accés a les nostres dades als ciberdelinqüents.

Segons l’informe de Prospectives per a la societat digital de 2022 de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) augmentaran la presència en la societat i la ciberseguretat hi serà cada cop més present, donat que:

·El creixement de la societat digital i de l’ús d’Internet farà que la ciberseguretat sigui una constant en el dia a dia de la ciutadania.

  1. La separació entre els mons físic i virtual es difuminarà i derivarà en un transvasament de riscos i impactes de ciberseguretat.
  2. S’imposaran noves solucions per tal que les persones usuàries puguin fer un ús conscient de les seves dades i minimitzar les fuites massives.
  3. S’imposaran noves solucions perquè fem un ús conscient de les nostres dades personals i per minimitzar-ne les fuites massives.

El Programa Internet Segura

El Fengshui Digital és una de les campanyes que s’emmarca entre les diferents accions dels Hàbits Cibersaludables, promoguts des de 2018 per Internet Segura. 

A través dels canals InternetSegura.cat i els canals dels membres de la Comissió Interdepartamental Internet Segura (creada per Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya el 2018) s’impulsen consells i recomanacions per construir una societat digitalment avançada i protegida, capacitada i conscient que la seguretat en la tecnologia és un factor determinant en un univers hiperconnectat. …

(Recorte de prensa)
El original de esta noticia se ha publicado en GENCAT


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio