El Digital Impulse Hub, nou membre de l’European Digital Innovation Hubs

El Digital Impulse Hub (DIH), el projecte que han impulsat els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Rubí i el Consell General de Cambres de Catalunya per respondre a la crida del Digital Europe Program a treballar per la digitalització, entrarà a formar part de la xarxa European Digital Innovation Hubs. Amb el segell d’excel·lència que atorga la comissió Europea i una puntuació de 13 sobre 15, es converteix en membre de ple dret d’aquesta xarxa.

S’enceta una nova etapa per al DIH, que podrà formar part de les convocatòries restringides del Digital Europe Program i que seguirà en sintonia amb els objectius de la Unió Europea per apostar per la transformació digital i la digitalització de la indústria, el comerç i de l’administració local, així com per la formació i la innovació.

En l’avaluació per part de la Comissió Europea, han destacat les aliances que el DIH ha establert entre els seus socis i la capacitat de planificació i distribució de rols adient al pla d’actuació de la UE en matèria de digitalització. El projecte català s’ha erigit com una iniciativa consolidada i segons la Comissió Europea contribuirà a assolir les fites de digitalització marcades des de la UE.

Pel que fa al seu finançament, el DIH ha rebut les instruccions de trobar noves vies i fons alternatius que arribin dels fons Next Generation. En aquesta nova etapa, els seus membres ja treballen per rebre finançament estatal i buscaran en el Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital i els Fons Estructurals i d’Inversió Europeus o els Fons de Recuperació i Resiliència la manera de cobrir els seus requeriments econòmics.

Clipping de una noticia publicada originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio