El dia de la Nena i la Dona en la Ciència agafa volada

L’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència i en clau catalana, diversos actors s’han mogut per celebrar-lo a través d’activitats en tots els àmbits de la ciència. En l’àmbit acadèmic, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja preparen actes en què la ciència femenina en sigui la protagonista. Alhora, Women in Aerospace-Europe Barcelona (WIA-E) també ha dissenyat un programa d’iniciatives a la capital catalana.

La UB centrarà les seves activitats en el debat ‘Vull ser científica’, amb la intervenció de les investigadores de la UB Anna Sancho, Maria Rodó i Isabel Cacho i que moderarà Gemma Marfany. Aquesta xerrada tindrà lloc a les 12h a l’Edifici Històric de la universitat.

Abans, començarà l’activitat Cafè amb Científiques, en què l’alumnat preguntarà els dubtes sobter la professió i com es viu des de dins la ciència a professionals deiferents, i comptarà amb l’Institut de Ciències del Cosmos UB entre d’altres centres de la UB. El projecte #100tífiques, que connectarà les escoles i els instituts amb 40 investigadores, també s’emmarca en aquest programa.

A la UAB, l’activitat es traslladarà al 17 de febrer, quan se celebrarà un acte conjunt entre l’Observatori per a la Igualtat, la Facultat de Ciències, la Facultat de Biocències i l’Escola d’Enginyeria. Aquest acte donarà les eines per superar l’androcentrisme a la docència de la ciència i la tecnologia, des de la Sala d’Actes de les Facultats de Ciències i Biociències (13.00h). La professora del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la UAB, Sònia Estradé, hi prendrà part acompanyada d’altres professionals.

Des de WIA-E Barcelona, animen a participar en moltes d‘aquestes activitats i en destaquen la sala permanent del museu CosmoCaixa, on s’hi poden repassar figures femenines de la història de la ciència i principis científics o assistir a la taula rodona al Campus UPC al Baix Llobregat amb les joves enginyeres Cristina Ramos, Marta González, Merxe Ferreira i Paula Ortega.

Lee la noticia original en: espaimedia

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio