L’empresa britànica Unmanned Life (UM Autonomous Systems) ha escollit Catalunya per instal·lar-hi el seu hub tecnològic central
- L’empresa traslladarà a Barcelona el hub que fins ara tenia a Brussel·les, amb 15 treballadors, i té la previsió de crear més de 20 nous llocs de treball l’any vinent
- Unmanned Life ha desenvolupat una tecnologia de robòtica avançada que permet la gestió de grans flotes de robots i drons
El projecte correspon a l’empresa Unmanned Life (UM Autonomous Systems), que ha escollit Barcelona per instal·lar-hi el seu hub tecnològic central. La companyia ha desenvolupat una tecnologia de robòtica avançada que permet la gestió de grans flotes de robots i drons. Aquesta innovadora tecnologia fa possible la creació de noves solucions per a smarts cities i smart factories, així com la gestió avançada de grans infraestructures.
El conseller Torrent i Ramió ha valorat molt positivament la inversió d’Unmanned Life i ha destacat «la capacitat tractora de la nostra economia, la disponibilitat de talent i una llarga tradició industrial que, combinada amb la innovació tecnològica i sostenible, fan de Catalunya un indret únic per aquelles empreses que busquen créixer i expandir-se en el mercat internacional».
Per la seva banda, Nicholas Zylberglait, CEO de l’empresa, ha explicat que Unmanned Life traslladarà a Barcelona el hub que fins ara tenia situat a Brussel·les (Bèlgica), amb 15 treballadors, i té la previsió de crear més de 20 nous llocs de treball l’any vinent. La majoria dels nous contractes seran enginyers de software i de robòtica, i també es crearà un equip de vendes i de màrqueting.
Segons Zylberglait, l’accés al talent qualificat, la potència del sector TIC a Catalunya i un entorn business-friendly són les principals raons per a la instal·lació del nou hub a Barcelona: «Creiem fermament que Barcelona és un hub de tecnologia líder des d’on podem créixer i fer escalar les nostres operacions a Europa. És l’aliança perfecta a la nostra seu de Londres, on ens centrarem en mercats internacionals com l’Orient Mitjà i Nord-Amèrica. No podria estar més content d’haver pres aquesta decisió. Els nostres clients i socis estan desitjant venir a visitar-nos a Catalunya».
Les condicions climàtiques a Catalunya, més favorables per als vols de drons que les del seu antic hub a Brussel·les, són una altra de les raons per al trasllat, segons l’empresa. Fundada el 2015, Unmanned Life compta amb clients a tot el món, principalment a Europa.
Trobades per captar noves inversions empresarials
A més, aquest dimarts el conseller Torrent i Ramió s’ha reunit amb l’empresa britànica Ananas Anam, especialitzada en un teixit natural innovador elaborat a partir de fulles de pinya. Durant la trobada, han comentat els plans d’expansió de la companyia britànica, que vol augmentar la producció del seu producte, Pinatex, i donar resposta a la creixent demanda global en teixits naturals i sostenibles. La companyia ha confirmat que estan considerant l’emplaçament a Catalunya d’aquesta nova inversió pels actius importants que ofereix a la indústria tèxtil, en relació a la tradició, les capacitats i els coneixements en aquest sector.
El conseller d’Empresa i Treball també s’ha reunit amb consultors especialitzats en inversions internacionals per exposar les fortaleses de l’economia catalana com a destinació d’inversió estrangera. En aquest sentit, ha explicat que «ens interessa rebre inversions, sobretot aquelles que repercuteixin en el nostre teixit productiu i en la creació de llocs de treball qualificats. Catalunya i Barcelona tenen una alta capacitat d’atracció de talent internacional, un element molt valorat per les multinacionals a l’hora d’escollir una localització».
Una de les consultores presents a la trobada ha estat CBRE. Stephen Fleetwood, responsable de talent i de localització empresarial de la companyia ha destacat que «Barcelona-Catalunya ha format, i continua formant part, de molts dels nostres projectes de selecció d’ubicació; la sessió d’avui ha estat una bona oportunitat per debatre amb el conseller Torrent les fortaleses del talent i l’entorn empresarial de Catalunya per atraure noves inversions». Durant aquestes reunions, el conseller ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, i del director de Catalonia Trade & Investment a Londres, Òscar Martí.
Inversió britànica a Catalunya
El titular d’Empresa i Treball ha explicat que, en els darrers cinc anys Catalunya ha captat 2.110 milions d’euros d’inversió estrangera provinents d,’empreses britàniques i que els projectes provinents del Regne Unit que s’han interessat per implantar-se a Catalunya s’han triplicat. «D’ençà del referèndum del Brexit, el 2016, el nombre de projectes materialitzats provinents del Regne Unit s’ha quintuplicat. Això demostra que Catalunya és una destinació atractiva per a les empreses internacionals i cal que des del Govern continuem treballant per facilitar que les «intencions» es transformin en «decisions» i les inversions s’acabin materialitzant» ha afirmat Torrent.
Esto también te puede interesar
La Fundación i2CAT y su Innovador Banco de Pruebas 5G en Móra la Nova28th Nov 2023
La Transformación de Facebook hacia la Inteligencia Artificial28th Nov 2023
Microsoft y su Relación con OpenAI: Una Necesidad de Mayor Control28th Nov 2023
El Delta del Llobregat se Transforma en un Eje de Innovación y Desarrollo Sostenible27th Nov 2023
El Auge del 5G y su Impacto en el Tráfico de Datos Móviles en Europa27th Nov 2023
España Impulsa el Desarrollo de Tecnologías Cuánticas27th Nov 2023