El conseller Torrent anuncia a l’ISE que el sector audiovisual català factura 6.700 MEUR i ocupa 31.000 persones

Segons un estudi d’ACCIÓ, el 2021 Catalunya ha captat gairebé 50 milions d’euros d’inversió estrangera en el del sector audiovisual, xifra que representa un augment interanual del 37% i el millor registre de la sèrie històrica

  • L’informe apunta que aquest àmbit compta actualment amb 213 startups que s’hi dediquen, gairebé el doble que fa cinc anys
  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha participat aquest dimarts en la inauguració de l’Integrated Systems Europe, l’esdeveniment més important d’Europa del sector audiovisual a Europa, que se celebra aquesta setmana a Barcelona

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat aquest dimarts a l’ISE que el sector audiovisual català està format per 3.600 empreses que facturen 6.700 milions d’euros i donen feina a 31.000 persones. Són les principals conclusions d’un estudi d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- fet públic aquest dimarts coincidint amb la inauguració de l’Integrated Systems Europe a Barcelona, l’esdeveniment més important d’Europa del sector audiovisual.

En relació al congrés, Torrent ha assegurat que acollir-lo “consolida Catalunya com a espai de referència a Europa en el sector digital i audiovisual, i situa Barcelona com una de les capitals del món tecnològic”. El conseller d’Empresa i Treball ha remarcat que “volem que l’ISE creixi a Catalunya, i aprofitar tot el potencial d’aquest congrés, que porta a Barcelona les empreses líders del sector, per a fer créixer amb ell l’audiovisual català”. En aquest sentit, pel titular del departament, “l’ISE aporta un valor afegit per atraure nous projectes d’inversió a Catalunya” i “augmentar el nombre d’startups catalanes en aquest àmbit”.

Radiografia del sector audiovisual català

Així, segons l’informe d’ACCIÓ, les 3.600 empreses catalanes del sector audiovisual català es dediquen principalment a l’entreteniment audiovisual (com productores de pel·lícules i sèries o les desenvolupadores de videojocs) que concentra el 51% de la facturació del sector. El segon segment de negoci és la comunicació corporativa, la publicitat i els esdeveniments (que tracta tots els serveis de màrqueting digital i branded content així com l’organització d’esdeveniments en temps real), amb el 40% de la facturació. Finalment, amb el 9% del volum de negoci del sector, destaca l’activitat dels mitjans de comunicació.

En l’àmbit de la inversió estrangera, l’informe d’ACCIÓ apunta que Catalunya ha captat gairebé 50 milions d’euros d’inversió estrangera el 2021 en el sector audiovisual, xifra que representa un augment interanual del 37% i el millor registre de la sèrie històrica. Si s’analitza en períodes més amplis per evitar l’efecte volàtil d’aquesta estadística, el volum d’inversió estrangera en els últims cinc anys (2017-2021) ha assolit gairebé els 170 milions d’euros i la creació de 2.700 llocs de treball.

D’altra banda, el document també posa de manifest la presència de 213 startups catalanes del sector audiovisual (més d’un 11% del total de 1.900 startups catalanes), xifra que representa gairebé el doble que fa cinc anys.

Impuls al sector

El titular d’Empresa i Treball també ha visitat el pavelló de Catalunya a l’ISE -organitzat per ACCIÓ- que compta amb 30 empreses catalanes del sector audiovisual, un 50% més que l’any passat. L’objectiu és que trobin inversors, coneguin socis i nous clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals. Es tracta de TMM Group, Watchity, Ebantic Systems, Sinfonia Tecnica, SeeSound, Ledscontrol, Eurecat, la Comunitat RIS3CAT Media, Blau Solutions, IZI, Albadalejo AV Solutions, Tivify, Motilde, Camaleonic Analytics, Marvut Technologies, ADTEL, NRDMultimedia, Lavinia Services, Waital Technologies, Alcafilms, Padcelona, SEVASA, BAU Arts and Design College of Barcelona, WindowSight, iDISC Information Technologies, Octocamvision, SONO Tecnologia Audiovisual, Broomx, Linking Realities i JCS Multimedia Design.

Paral·lelament, durant els quatre dies de congrés ACCIÓ també organitza 100 reunions de networking entre grans empreses, startups i proveïdors tecnològics de 40 països. Hi participaran empreses i organitzacions com SONY, Mediapro, Filmin, Artur Holm, VIDNEO, Cellnex o la CCMA, que han plantejat reptes tecnològics en l’àmbit audiovisual. Aquesta activitat està organitzada per ACCIÓ com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea a Catalunya.

Esta noticia se publicó originalmente en: ACCIÓ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio