El Congrés de Competències Digitals debatrà sobre la creació d’entorns digitals més ètics i inclusius en la seva tercera edició

En format híbrid, el congrés se celebrarà el 5 d’octubre al Cibernàrium de Barcelona Activa i es complementarà amb quatre jornades de tallers virtuals durant la primera setmana d’octubre

Després d’una segona edició marcada per la pandèmia, el Congrés de Competències Digitals torna a celebrar-se en format presencial el dia 5 d’octubre al Cibernàrium de Barcelona Activa (Edifici MediaTIC). Sota el lema “Ciutadania ètica i compromesa en l’àmbit digital”, personalitats de referència en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació reflexionaran en xerrades inspiradores i taules rodones sobre com les competències digitals s’han de repensar des de l’ètica i la inclusivitat de la ciutadania.

En aquesta edició, l’esdeveniment comptarà també amb diversos tallers virtuals de tipus metodològic i tecnològic previstos els dies 3, 4, 6 i 7 d’octubre.

La formació en competències digitals s’ha abordat generalment des de la vessant més pràctica. No obstant això, la ràpida adopció de les noves tecnologies per part d’infants i joves o la irrupció en sectors com la salut i l’educació fan imprescindible comptar amb un enfocament més centrat en l’ètica i la inclusivitat per part de totes les persones que en fan ús.

Amb aquesta necessitat com a punt de partida, el III Congrés de Competències Digitals ha reunit a un grup de personalitats de referència en l’àmbit digital per debatre qüestions com ara la seguretat digital, l’empoderament digital de la ciutadania, la capacitació de les professionals dels sectors educatiu i sanitari o la persistència de la bretxa de gènere i les desigualtats i com superar-les, a més de presentar experiències ètiques de diverses organitzacions que ja treballen en aquesta línia.

El programa complet es pot consultar aquí.

Inscripcions aquí.

 

Tallers virtuals

El congrés es complementarà amb diversos tallers virtuals de caràcter metodològic els dies 3, 4, 6 i 7 d’octubre. L’objectiu de les formacions, impartides per persones expertes de l’educació i de les tecnologies digitals avançades, és oferir a la ciutadania i, especialment professionals del sector educatiu, eines i recursos tecnològics per millorar les seves competències digitals en àmbits com la gestió personal, la incorporació de dinàmiques de participació i col·laboració a l’aula o la importància dels principis de seguretat i ètica en l’entorn digital.

En conjunt, els nou tallers d’aquesta edició del congrés procuraran dotar els assistents de noves metodologies per modernitzar l’educació, però també per adquirir competències per viure, aprendre i desenvolupar-se en la societat digital actual.

El Congrés de Competències Digitals és una iniciativa conjunta del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Barcelona Activa, Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la Universitat Oberta de Catalunya. Aquesta edició està organitzada per la Fundació i2CAT.

(Transcripción completa del original)
La publicación original de este artículo aparece en SMART CATALONIA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio