El congrés Advanced Factories premia tres instituts de formació professional catalans

Tres instituts catalans han estat reconeguts en el congrés Advanced Factories com a projectes innovadors de formació professional per iniciatives on han fet de la Internet de les Coses (IoT) una tecnologia a l’abast dels seus estudiants.

En un d’ells, el de l’Institut FP Sant Cugat, ha comptat per al projecte Safety IoT 5G amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) com a un dels actors principals entre les seves files.

Els instituts Alt Penedès i La Pineda també han estat reconeguts en uns premis, els Factories or the Future Awards 2022, que han premiat els centres de formació professional que actualment innoven per a donar respostes als reptes d’economia digital actuals.

El Safety IoT 5G neix amb l’objectiu de crear laboratoris 5G de prova que poden connectar-se a dispositius IoT des del nanosatèl·lit Enxaneta. Es tracta de casos com equips de protecció individuals (EPI) amb sensors biomètrics.

En el cas de l’Institut Alt Penedès (Vilafranca del Penedès), ha desenvolupat tecnologies 4.0. per al control de qualitat al sector alimentari, mentre que l’Institut La Pineda (Badalona) ha incorporat, de manera pionera, l’ensenyament IoT als seus cicles formatius.

Aquesta fira ha tingut lloc a la capital catalana unint les tecnologies que permeten l’impuls de la competitivitat industrial a través de nous models de negoci i la implantació de la tecnologia 4.0.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio