El Centre Blockchain de Catalunya obre una subseu a Badalona

El Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) ha obert al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) una subseu especialitzada en l’aplicació de la blockchain en el sector energètic. La primera iniciativa de l’anomenat ‘node energia’ és el Fòrum Narcís Xifra, un observatori internacional de projectes que vinculin tecnologia blockchain i energies renovables.

A través d’aquest projecte també es vol fer d’altaveu d’empreses i projectes catalans pioners en l’ús d’aquesta tecnologia aplicada al sector. “La disrupció que aporten les noves tecnologies és absolutament necessària en una situació d’emergència climàtica i inestabilitat del mercat com el que estem vivint actualment”, afirma el director executiu del CBCat, Quirze Salomó.

La primera iniciativa del ‘node energia’ serà un observatori internacional de projectes del sector

Algunes de les empreses que ja han aplicat aquesta tecnologia al sector són Electra Caldense o Bamboo Energy. La primera ha creat a Caldes de Montbui una comunitat energètica completament digitalitzada que permet dur a terme intercanvis entre individus gràcies a la cadena de blocs d’EnergyWeb Foundation. En l’altre cas es tracta d’una plataforma d’optimització energètica basada en intel·ligència artificial.

Des de l’Ajuntament de Badalona s’ha valorat molt positivament l’arribada del ‘node energia’ a la ciutat. El primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès, posa en valor que s’ofereixin oportunitats al teixit productiu “en uns moments en què el debat entorn del model energètic és estratègic”.

De fet, a la ciutat ja s’està impulsant una prova pilot per crear una comunitat energètica al polígon de les Guixeres, que ajudarà a les empreses a “racionalitzar” el consum elèctric.

(Transcripción completa del original)
La publicación original de este artículo aparece en ESPAI MEDIA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio