El cable submarí de fibra òptica 2Africa de Facebook anclarà de manera “imminent” a Catalunya

El cable submarí de fibra òptica 2Africa de Facebook anclarà de manera “imminent” a Catalunya. Així ho ha anunciat AFR-IX Telecom, empresa gestora del Barcelona Cable Landing Station de Sant Adrià del Besòs, per on passarà la connexió. Anomenat 2Africa, es tractarà d’una cable que enllaçarà Àfrica, Europa i Àsia.

 

Un cop completat el seu desplegament, es preveu que tingui 45.000 km, el més llarg desplegat al món fins al moment, i oferirà connectivitat internacional a aproximadament 3.000 milions de persones, que representen el 36% de la població mundial. Abans de finals d’any s’espera que l’estació pròxima a les icòniques Tres Xemeneies compti amb un altre cable submarí a banda del 2Africa.

L’operació l’ha liderat AFR-IX Telecom, que ha invertit 10 milions d’euros la gestió de l’estació de cables submarins de Sant Adrià del Besòs.

El conseller delegat d’AFR-IX Telecom, Norman Albi, ha destacat la proximitat de la infraestructura amb la capital catalana. “L’elecció d’aquest emplaçament és una mostra dels avantatges competitius de Barcelona com a punt d’aterratge clau en el Mediterrani”, ha indicat en un comunicat.

El recinte de Sant Adrià acollirà fins a vuit cables de fibra òptica submarina, que permetran enllaçar connexions procedents de l’Àsia, l’Àfrica i el Mediterrani amb els Estats Units. Es tractarà de la segona estació de l’Estat d’aquestes característiques, després de la de Bilbao, i té com a objectiu ser una alternativa a la instal·lació de Marsella, que és el port tradicional pels cables que provenen d’Àfrica i Àsia i ara rep una quinzena de connexions.

(Transcripción completa del original)
La publicación original de este artículo aparece en ESPAI MEDIA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio