El 22@ crearà 60.000 llocs de treball i activarà un milió de metres quadrats

L’equip de govern vol aprovar la proposta de reforma del PGM en la comissió d’aquest mes

 En projecte 12.000 habitatges assequibles i 5.000 a preu lliure

El planejament urbanístic per posar al dia la zona del 22@ al districte del Poblenou de Barcelona preveu activar un milió de metres quadrats de terreny en els quals es podrien crear unes 60.000 ocupacions, a més d’una reserva de 35.000 metres quadrats per a nous equipaments, entre els quals un mercat.

A més, el consistori vol dedicar deu hectàrees noves a espais verds, protegir 450 finques i desplegar per primera vegada en aquest espai una “mirada feminista”, segons va explicar ahir la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz, en roda de premsa.

Sanz, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, van presentar la proposta del govern municipal de modificació del pla general metropolità (MPGM) per a l’àmbit del 22@, que es portarà a aprovació provisional en la propera comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat i el proper ple del consell municipal a finals d’aquest mes.

Collboni va considerar que l’agilitació dels tràmits per activar un milió de metres quadrats a la zona pot generar 60.000 ocupacions potencials, que se sumarien a les 115.000 persones que ja treballen en les 11.500 empreses establertes al 22@ actualment.

El primer tinent d’alcalde va xifrar la inversió privada generada en aquesta zona en uns 8.000 milions d’euros, que es vol augmentar amb la captació de nous negocis en les fires MIPIM, de Canes (França), aquest mes de març, i Expo Real, de Munic (Alemanya), a l’octubre.

Segons la seva opinió, el sector immobiliari i terciari a la ciutat “va com una moto”, per la qual cosa afirma: “Hem d’aprofitar que hi ha ganes d’invertir a Barcelona, facilitant l’aterratge d’empreses i negocis” en aquest nou milió de metres quadrats d’espai, el 40% del qual són parcel·les industrials amb empreses en actiu.

Per donar més facilitats als inversors, el consistori preveu impulsar la ja existent Oficina Tècnica del 22@ que, en un any, ha atès 329 peticions, la majoria sol·licituds d’informació, mentre que un 10,3% han estat tramitació d’altes de llicències d’activitat i un 2,4%, de registres urbanístics. “En el nou pla s’amplien les noves activitats compatibles amb la indústria amb altres de relacionades amb la cultura, l’esport, l’educació, la creació artística, l’economia social i l’economia verda”, ha precisat.

El document d’ordenació del 22@ també inclou 12.000 habitatges assequibles i 5.000 lliures, així com el foment dels edificis mixtos que compatibilitzin l’activitat econòmica amb l’habitatge. Es protegiran un miler d’habitatges pendents de transformació i es reservaran 35.000 metres quadrats per a nous equipaments de proximitat, com ara escoles, centres d’atenció primària i un nou mercat municipal, les ubicacions dels quals es decidiran en diàleg amb els veïns, segons va dir Janet Sanz.

Un de cada tres carrers horitzontals i verticals passaran a ser dotze eixos verds i 15 places noves en l’encreuament, concretament als carrers d’Almogàvers, Sancho d’Àvila, Cristóbal de Moura, Pujades, Doctor Trueta i Bolívia en els horitzontals; i Àlaba, Ciutat de Granada, Lope de Vega, Fluvià, Treball i Puigcerdà.

Lee la noticia original en: elpuntavui

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio