Directius de la NASA i de Google acudeixen a una cimera de talent a Barcelona

Les universitats de la capital catalana i la de Harvard acorden realitzar doctorats conjunts

La cinquena edició de la cimera anual de talent científic i tecnològic global format a Barcelona, el Barcelona Alumni Global Summit, ha tingut lloc aquest dijous a la ciutat i han acudit a la trobada investigadors i directius d’empreses com la NASA Google. Segons ha informat en un comunicat una de les associacions organitzadores de l’esdeveniment, SciTech DiploHub, més de 300 membres de l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació han assistit a l’esdeveniment, presencial per primera vegada després de la pandèmia de covid.

La jornada, organitzada també per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, ha acollit investigadors de centres i universitats reconeguts com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Harvard, la Universitat d’Oxford, la NASA, l’Escola Politècnica Federal de Zuric o la Universitat de Soochow a la Xina. També hi han assistit directius d’empreses tecnològiques com Meta, Twitter i Tesla i alts càrrecs d’institucions internacionals com el Banc Mundial o la Comissió Europea.

Grans actius

En declaracions a Efe, el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, s’ha referit a tots els talents formats a Barcelona que han participat en la cimera com «un gran actiu per a l’ecosistema de la ciència, perquè ens ajuden a obrir portes, identificar oportunitats i fer col·laboracions amb centres d’investigació punters». Entre més acords, Roig ha destacat el firmat perquè la Universitat de Barcelona i la Universitat de Harvard facin doctorats conjunts.

El Barcelona Alumni Global Summit 2022 ha arrencat amb tres trobades que han tingut lloc en paral·lel durant el matí a Barcelona, en el Supercomputing Center, la Fundació Institut d’Investigació Hospital de Sant Pau i el nou ‘hub’ interdisciplinari d’Investigació i Innovació de la Universitat Oberta de Catalunya. A continuació, els participants han posat en comú les diferents sessions paral·leles en un acte central celebrat al CosmoCaixa.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio