Digital Rights Live Sessions from Catalonia – Sessió 1

La primera sessió va tenir lloc el passat 16 de novembre 2021

 

Amb la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals la ciutadania de Catalunya proposa, des d’una perspectiva pròpia, com seguir defensant els drets humans en l’era digital. Aquest és un debat global i el Govern treballa per contribuir-hi a partir del desenvolupament de la Carta. Amb aquest objectiu, ponents de rellevància local i internacional conversaran al voltant d’àmbits específics de drets i responsabilitats digitals: la intel·ligència artificial, la llibertat d’informació, la perspectiva d’infants i adolescents i el futur del treball.

Sessió 1: Digital Rights and Artificial Intelligence

 

Werner Stengg, expert del gabinet de Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de la Comissió Europea. Les seves principals responsabilitats són Coordinació de política digital, Intel·ligència Artificial i economia de dades, Economia de Plataforma, Desinformació.
Karma Peiró, periodista experta en IA i la seva ètica, dades obertes i transformació digital. Va ser coautora de l’informe Intel·ligència Artificial. Decisions automatitzades a Catalunya, encarregat per la Generalitat de Catalunya l’any 2020, i ha publicat recentment diversos articles sobre qüestions d’IA o l’ús de dades en pandèmia, entre d’altres.

Properes sessions

Sessió 2: Free Access to Knowledge and Information as a Human Right

30 de novembre, de 16:00 a 17:00

Rebecca MacKinnon, vicepresidenta de Defensa Global a la Fundació Wikimedia. És experta en drets digitals, especialment pel que fa a la privadesa, així com sobre la llibertat dels mitjans de comunicació. Ha tingut una llarga carrera en periodisme, en l’àmbit acadèmic i en polítiques públiques.

Vicent Partal, president de l’European Journalism Center, organització independent especialitzada en els grans canvis tecnològics i culturals que acompanyen la digitalització dels mitjans. Periodista, cofundador i director del diari digital VilaWeb, va ser pioner en el desenvolupament de mitjans digitals en català.

Sessió 3: Digital Rights of Children and Adolescents

16 de desembre, de 9:00 a 10:00

Eva Lievens, especialista en dret i tecnologia al Human Rights Center de la Universitat de Gant (Bèlgica), especialitzada en drets digitals d’infants i adolescents, assessorant regularment el Consell d’Europa i el Parlament Europeu.

Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE. Experta en transformació digital i impacte social, s’ha interessat especialment pels drets digitals des de la perspectiva d’infants i adolescents, amb treballs com el seu llibre Tu no ets la teva selfie.

Inscripcions

Sessió 4: Digital Rights and the Future of Work

13 de gener, de 9:00 a 10:00

Stijn Broecke, expert economista a l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), on lidera la iniciativa d’aquesta organització sobre el Futur del Treball. Coordina també un programa d’investigació sobre l’impacte de la IA en el mercat laboral.

Albert Cañigueral, director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració a la Generalitat de Catalunya. Expert en plataformes digitals laborals, és connector Ouishare per a Espanya i Amèrica Llatina i autor del llibre El trabajo ya no es lo que era.

Inscripcions

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio