Dani Marco: “Fa falta que les empreses vegin la intel·ligència artificial com una via de negoci”

Després de la posada en marxa del naixement de Catvers, el primer metavers amb el català com a idioma vehicular, el director general d’Innovació i Economia Digital del govern català Dani Marco ha desgranat els avantatges de la Intel·ligència Artificial (IA) i del paper de Catalunya en el sector empresarial digital.

“Ara estem vivint una primavera de la IA per dos motius: per les dades, que se’n generen moltes, i per la computació, perquè ha baixat el cost dels ordinadors i això ha fet que la IA es desenvolupi molt ràpidament”, ha explicat sobre l’auge de la IA en el dia a dia de les empreses. A més, s’ha referit als primers passos d’aquesta tecnologia, que se situen cap al 1950.

I també sobre la IA, ha fet una crida a que les empreses hi apostin per fer gran el seu mercat. “Ens falta que les empreses vegin la IA com una via de negoci, no s’està utilitzant tant com podrien”, ha reblat.

En clau econòmica, Marco ha explicat que “Catalunya té un teixit d’emprenedors molt fort, hi ha unes 180 empreses que facturen 1.400 milions d’euros en Iespai.media/noticies/dani-marco-ens-falta-que-les-empreses-vegin-la-intelligencia-artificial-com-una-via-de-negoci/A a Catalunya”. El govern català, ha reconegut, ha fet una aposta des del 2020 per l’estratègia IA, i ara cal que “les apostes que es fan en ciència arribin a la societat”.

Lee la noticia original en: espai media

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio