Creix un 70% el nombre d’empreses catalanes que formen part del directori Catalonia Industry Suppliers d’ACCIÓ

Ja hi ha més de 5.200 empreses industrials i tecnològiques catalanes que formen part d’aquesta plataforma, que facilita la seva connexió amb companyies estrangeres que busquen proveïdors

Creix un 70% el nombre d’empreses catalanes que formen part del directori Catalonia Industry Suppliers d’ACCIÓ

El directori Catalonia Industry Suppliers d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- ja compta amb més de 5.200 empreses industrials i tecnològiques catalanes registrades, un increment del 70% des que es va llançar la plataforma, el març del 2020. Es tracta d’una plataforma que proporciona informació detallada de productes i aplicacions de companyies industrials catalanes amb capacitat exportadora i orientació internacional per facilitar-ne la seva connexió amb multinacionals que busquen proveïdors.

Les més de 5.200 empreses industrials que identifica la plataforma són majoritàriament manufactureres (76%), i un 24% són empreses tecnològiques o de serveis a la indústria. Totes elles són exportadores i, de mitjana, les vendes a l’exterior representen el 40% de la seva facturació. D’altra banda, un 13,4% de les companyies tenen filials a l’estranger.

La plataforma identifica més de 39.600 productes i 300 aplicacions per a 39 sectors, entre els quals destaquen els de les TIC i la digitalització de la indústria, el de la maquinària i els béns d’equip, la transformació de metalls i el sector químic. Aquestes empreses proveeixen bàsicament els sectors de l’alimentació, l’automoció i la mobilitat lleugera i la salut.

L’eina va néixer com un directori especialitzat en empreses manufactureres i ha anat evolucionant per incloure’n també d’altres de tecnològiques. En aquest sentit, les empreses que ofereixen solucions basades en tecnologies de la indústria 4.0 són la principal tipologia de companyies de serveis que formen part del Catalonia Industry Suppliers. D’entre les més de 40 tecnologies, la principal és la intel·ligència artificial i el big data, seguida de la ciberseguretat, els sensors i la IoT; el cloud i l’edge computing, i la robòtica.

Pel que fa a les seves dimensions, el 60,6% de les empreses identificades tenen entre 10 i 50 treballadors. Més d’un terç de les companyies (36,2%) facturen entre 5 milions d’euros i 50 milions d’euros. El 8,2% tenen més d’una planta productiva. El directori inclou tant empreses de matriu catalana com filials de companyies estrangeres establertes a Catalunya (un 17,7% dels casos).

L’objectiu del Catalonia Industry Suppliers és promoure la indústria de Catalunya a escala internacional, en línia amb els objectius del Pacte Nacional per la Indústria. El directori posa a l’abast de les empreses informació sobre l’activitat, els productes i serveis d’empreses industrials i tecnològiques presents a Catalunya. Permet fer cerques específiques de proveïdors, sectors, tecnologies o localització de l’empresa.

Aquesta plataforma de cerca intel·ligent és oberta, de manera que les empreses s’hi poden donar d’alta de manera gratuïta. El directori es complementa amb un servei personalitzat d’ACCIÓ, el Supplier Search Service, que dona suport a les empreses que sol·liciten una cerca de proveïdors personalitzada i posa en contacte oferta i demanda, tot generant oportunitats de negoci per al teixit empresarial.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio