CHATGPT, LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL QUE AMENAÇA MILIONS DE FEINES

La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d’eclosió total. Qualsevol persona, gràcies a aquesta eina, pot produir il·lustracions de nivell professional, assajos científics, novel·les històriques i fins i tot, acabar la novena simfonia de Beethoven. Les comparatives amb la ciència-ficció són fàcils, però com passa amb totes les prediccions que ha fet la literatura i el cinema, no s’ajusta 100% a la realitat.

Per què és important? Tal com indica en una resposta generada automàticament la mateixa eina, “ChatGPT és un model de llenguatge de gran escala que pot generar text amb alta qualitat i naturalitat”.

 • “Aquesta capacitat pot ser útil en una varietat d’aplicacions, com ara el processament del llenguatge natural, la generació de text, la traducció automàtica i la resposta a preguntes”.
 • “A més, aquest model pot ser entrenat per a diferents idiomes i aplicacions específiques, el que en fa una eina versàtil i poderosa per a desenvolupadors i investigadors”, conclou.

Què és ChatGPT? Es tracta d’un ‘gran model lingüístic’, és a dir, un sistema d’IA que s’entrena amb grans quantitats de text. A la pràctica, pot produir un llenguatge escrit que soni humà i convertir frases descriptives en imatges realistes.

 • La seva versió beta es va llançar a principis de desembre. En cinc dies, més d’un milió de persones es van inscriure per provar-ho.
 • Centenars de captures de pantalla de converses de ChatGPT es van tornar virals a Twitter, i molts dels seus primers fanàtics en parlen en termes grandiosos i sorpresos, com si fos una barreja de programari i bruixeria.

Tot i això: Les IA han obert un debat tan antic com la mateixa tecnologia.

 • Per una banda, aquestes eines són més ràpides que els mateixos humans i disposen d’una base de dades gegant -tot internet-, el que ajudarà a augmentar la productivitat com ho van fer els ordinadors en substituir les màquines d’escriure.
 • Però també existeix un sector de luddistes que veuen aquest avenç com una amenaça a sectors sencers de les anomenades indústries del coneixement i el perill de plagi que comporten….

  En este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : PRINCIPAL
  BARCELONADOT no se hace responsable de la información
  que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
  frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
  exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

TEMA ASTRA / CABECERA

Color de Fondo Cabecera 1 Menú izquierda backend Apariencia Personalizar […]

This content has restricted access, please type the password F233 below and get access.


Scroll al inicio