Catalunya mira cap a l’espai amb el ‘Tech Tour Space 2021’

  • Es tracta d’un programa internacional per connectar startups europees del sector de l’espai amb inversors, experts, mentors i regions capdavanteres en aquest àmbit
  • Avui ha tingut lloc la presentació del programa, promogut pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya
  • D’entre les 45 startups seleccionades per participar en el programa d’inversió, un mínim de 12 seran catalanes i una d’elles rebrà el guardó ‘Catalonia Prize’ a l’startup amb més projecció a Catalunya

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha presentat avui el ‘Tech Tour Space 2021’, un programa internacional de suport a startups europees del sector de l’espai, impulsat en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya amb l’objectiu de fomentar el creixement i l’atracció d’inversions en aquest àmbit.

El programa està organitzat per Tech Tour, plataforma europea dedicada a connectar empreses de tecnologies emergents i inversors corporatius o financers, en col·laboració amb els programes d’incubació i acceleració Go2Space-Hubs i Point.IoT i el suport local de Fundació KIMbcn i Fundació i2CAT.

El ‘Tech Tour Space 2021’ s’ha presentat en una sessió introductòria en format virtual durant la qual s’ha explicat el funcionament i activitats que inclou el programa i s’ha informat dels requisits que han de complir les empreses emergents interessades a participar-hi, com ara treballar en un d’aquests sectors: Satèl·lits com a servei; Digitalització i Espai; Òptica i fotònica en Espai i Infraestructura espacial i planetària.

D’entre totes les candidatures rebudes, se’n seleccionaran 45 (de les quals, com a mínim 12 seran catalanes) per entrar al programa d’inversió del ‘Tech Tour Space 2021’, on tindran l’oportunitat de presentar les seves solucions comercials innovadores i les seves necessitats d’inversió i col·laboració a inversors financers i corporatius internacionals. Les empreses seleccionades també participaran en diferents activitats d’acompanyament, mentoratge i formació per a la captació d’inversions, i a la fi del programa, l’startup guanyadora serà convidada a assistir a l’esdeveniment internacional de Tech Tour Future22.

Premi ‘Catalonia Prize’

A més, el projecte amb més potencial a Catalunya serà guardonat amb el ‘Catalonia Prize’, un premi patrocinat per la Generalitat a l’startup amb millor projecció del país. A l’startup guanyadora se li assignarà un assistent personal per millorar el seu posicionament en el mercat o orientar el seu aterratge a Catalunya, facilitar el seu accés a programes de finançament privat i públic, així com en infraestructures i coneixement de l’ecosistema català.

L’impuls del ‘Tech Tour Space 2021’ s’inscriu en el programa d’actuacions de l’Estratègia NewSpace de Catalunya per enfortir l’ecosistema català de la nova economia de l’espai i liderar la generació de coneixement, la seva aplicació social i empresarial, i la creació de noves solucions basades en dades facilitades per l’ús de noves tecnologies en aquest àmbit.

Tret de sortida dels concursos Galileo i Copernicus Masters a Catalunya

També en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya i amb l’objectiu d’impulsar el talent català en aquest àmbit, Polítiques Digitals va participar ahir en el llançament de l’edició catalana dels concursos d’innovació internacionals  Galileo Masters i Copernicus Marters, impulsats per la Comissió Europea. El tret de sortida va tenir lloc en el marc de la jornada virtual ‘Catalunya impulsa: Internacionalitza la teva idea espacial!’, organitzada per Cambra de Barcelona i Fundació KIMbcn amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de ZBM Patents, IEEC, CTTC, Rokubun i Telecos.cat, entre d’altres.

El Galileo i Copernicus Masters és un concurs d’innovació adreçat a emprenedors i empreses emergents relacionades amb l’espai que premia anualment els millors serveis, productes i idees de negocis basades en tecnologies de  navegació per satèl·lit i observació de la terra, respectivament. Els guanyadors de les dues competicions rebran un paquet d’assessorament i la participació en la final europea, a més d’un premi en metàl·lic de 2.500€ patrocinat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio