Catalunya Impacta, els motors del progrés tecnològic del país

El Cercle Tecnològic reconeix la tasca de tres empreses catalanes, una per sector productiu, que han aplicat la tecnologia a la seva cadena de valor

Roger Torrent confia en la tecnologia. El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya és clar: tots els sectors econòmics del país, totes les branques de la producció i de la prestació de serveis, necessiten implementar avenços tècnics als seus negocis a fi de «millorar l’eficiència i la qualitat» de qualsevol que sigui el final de la seva cadena de valor. El Cercle Tecnològic de Catalunya, una associació que agrupa un bon tros del creixent sector TIC del país, comparteix l’apreciació, i l’ha concretat en la primera entrega dels reconeixements Catalunya Impacta; uns guardons dirigits a empreses dels tres sectors productius per la seva proficiència en la implementació de noves tecnologies a les seves propostes empresarials.

El president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera, porta més lluny aquesta anàlisi. Segons l’empresari, «la tecnologia és un element transformador de la societat», una palanca per introduir canvis qualitatius en l’organització de relacions, consum, producció… Amb més de 113.000 treballadors i una aportació del 10% del PIB del país, la indústria tecnològica ocupa espais prioritaris arreu; ha esdevingut «un pilar fonamental de l’economia del país», reitera el president. En aquest sentit, el CTecno ja 13 anys que publica el seu baròmetre del sector. EL dirigent de l’entitat recorda com els guardons concreten una cerca de materialitat dels estudis i les dades recollides al document per, mitjançant la iniciativa, visibilitzar alguns dels casos d’èxit de l’ecosistema del país. «El país té moltes ganes de buscar posicions de lideratge innovador», opina Josep Maria Farran, CEO d’Applus IDIADA, una de les firmes premiades.

Des de les administracions reconeixen, de fet, aquesta pulsió de l’empresa catalana. Torrent lloa que sectors que no estan tan estretament relacionats amb les noves tecnologies, com és el de l’agricultura, «estan fent un esforç molt intensiu per implementar la digitalització». Així ho confirma el president d’un altre dels guanyadors de la vetllada, la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. Segons Jordi Armengol, des del sector aposten per la tecnologia perquè els fan «més competitius, però també permet un ús responsable dels recursos naturals que aporta el territori». Així, la transformació que impulsa la implementació de processos tecnològics contribueix a la màxima que subratlla el titular d’Empresa de fer de l’ecosistema català un «més sostenible i competitiu en el context internacional»….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en VIA EMPRESA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio