Catalunya és el motor de l’ecosistema del sector dels videojocs espanyol

El mapa del sector dels videojocs: un 40% de les grans companyies treballen a Catalunya

Les oficines d’IO Interactive a Barcelona ocupen ara dues plantes de les cinc que té l’edifici. L’objectiu és que en els tres anys vinents acabin ocupant totes les plantes a mesura que contractin les 150 persones que tenen previstes.

Són els desenvolupadors de la saga de jocs Hitman, que actualment té 60 milions de jugadors. Un joc del tipus triple A, això vol dir que seria l’equivalent a una gran superproducció de cinema per la quantitat de recursos i persones que fan falta per tirar-lo endavant.

L’oficina de Barcelona treballarà de manera conjunta amb les seus de Dinamarca i Suècia.

El seu responsable a Barcelona, Eduard López Plans, assegura que és fàcil de convèncer una empresa quan veuen les dades «amb el nombre de desenvolupadors que hi ha aquí, amb el talent, amb la inversió com arriba de tot el món a Barcelona, d’explicar-los que hi ha potencial».

L’Eduard López va treballar per IO Interactive a Dinamarca, i ha estat clau en l’aposta de l’estudi per Catalunya. Pel gestor de projectes d’inversions internacionals d’Acció, Jordi Sancho, els catalans a l’estranger acaben sent els principals ambaixadors del país.

«El talent català que és a altres països quan decideixen tornar són els principals ambaixadors que fan que aquesta inversió vingui cap aquí.»

Actualment tenen presència a Catalunya un 40% de les empreses més importants del món d’aquest àmbit, segons les dades de l’informe «El sector dels videojocs a Catalunya».

Hi ha 206 estudis en què treballen gairebé 4.000 persones i el 2020 van facturar més de 550 milions d’euros, un 17% més que l’any anterior.

Grans empreses i petits estudis

Un sector que, amb l’arribada de les grans empreses de l’àmbit mundial, ha fet canviar l’enfocament dels petits estudis. Per Sancho, «Barcelona és líder indiscutible en sector mobile i ha estat el motiu pel qual han vingut els altres»….

…en este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : TV3

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio