Catalunya avança cap una administració plenament digital i oberta – Congrés Govern Digital 2021

Congrés Govern Digital 2021

Els propers 9, 10 i 11 de novembre se celebrarà a Barcelona el Congrés Govern Digital 2021, el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic, organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Comptarà amb la presència del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, del president del consorci Localret, Jaume Oliveras, i de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Ens trobem en un moment històric per crear un país capdavanter pel que fa a la digitalització de l’àmbit públic. Sota el lema “Nous escenaris. Noves Oportunitats”, el Congrés Govern Digital 2021 és l’espai d’intercanvi de coneixement i de reflexió que impulsa la transformació de l’administració pública d’acord amb les noves necessitats i valors de la societat, tot aprofitant les oportunitats que ens ofereixen les tecnologies del món digital.

Aquesta transformació digital, que cal fer de manera col·laborativa, és cabdal per poder assolir una nació digital on la ciutadania estigui apoderada i gaudeixi d’una administració cibersegura, interoperable i accessible.

En l’edició d’enguany coneixerem com les administracions públiques catalanes s’estan apropant a la ciutadania mitjançant la creació de nous canals de comunicació i participació; com estan dissenyant els nous serveis públics proactius i personalitzats o quines iniciatives innovadores s’estan duent a terme per obrir les dades amb valor públic. La ponència magistral anirà a càrrec de la Dra. Nuria Oliver, científica de reconegut prestigi internacional en el camp de la intel·ligència artificial, que ens orientarà “Cap a una Intel·ligència Artificial al servei de la societat”.

Esdeveniment en línia

La 4a edició del Congrés Govern Digital, que aplega més de 150 ponents i una vuitantena de sessions, canvia de format i aposta per un esdeveniment híbrid que combinarà les ponències en línia i taules rodones, on l’audiència hi podrà participar de manera remota, i la presencialitat en forma de tallers pràctics i espais de debat anomenats “rotllanes”.

El programa del congrés s’ha organitzat al voltant de sis eixos principals que es basen en els principis de la Declaració europea de Societat Digital i Administració Electrònica basada en valors, de 8 de desembre de 2020 i subratlla els nous escenaris i les noves oportunitats que ofereix la digitalització de les administracions per abordar els nous reptes, necessitats i expectatives de la societat sorgits arran de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Els sis eixos que es tractaran durant el congrés són:

  • Drets i capacitació digitals
  • Govern obert
  • Confiança i seguretat
  • Govern basats en dades
  • Serveis centrats en les persones
  • Canvi cultural, resiliència i sostenibilitat

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio