Catalunya aconsegueix 44 milions d’euros per a projectes de recerca en 6G

A Catalunya, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), la Fundació i2CAT i la UPC han aconseguit 43,5 milions d’euros per a projectes de recerca en 6G, és a dir, el 45,7% de tots els fons dedicats per la R+D en 6G al conjunt de l’estat espanyol.

En projectes, el CTTC compta amb 26 projectes i 22,56 MEUR; la Fundació i2CAT, 20 projectes i 16,90 milions d’euros i la UPC sis projectes i 4,08 milions d’euros.

Els 52 projectes en total permetran reforçar les infraestructures de recerca i posicionar-se dins la iniciativa SNS JU d’Horizon Europe per captar els fons europeus. També inclouran un model de col·laboració públicoprivada entre el sector públic de recerca i empreses del sector tecnològic.

Es requerirà una subcontractació del 70% dels recursos amb un mínim del 60% a empreses amb experiència en projectes d’R+D+i en tecnologies avançades de xarxes mòbils; un mínim del 15% per a primes que demostrin experiència en aquest àmbit i un màxim del 5% a centres i fundacions públiques que no participessin al consorci de la 5G PPP.

La iniciativa 5G PPP Horizon 2020

Els centres de recerca i les universitats públiques que han estat membres de consorcis de projectes finançats per a la iniciativa 5G PPP Horizon 2020, precursora del SNS JU, han pogut optar als primers fons Next Generation EU de recerca i innovació en 5G avançat i 6G. Les quanties màximes dels recursos seran proporcionals al finançament que van obtenir per als projectes en R+D+i de la iniciativa 5G PPP d’Horizon 2020.

Les línies de recerca seran variades i aniran des de les noves arquitectures de les xarxes i la seguretat fins a la incorporació de la 6G en tecnologies com la IA, el blockchain i les comunicacions quàntiques; a més de l’aplicació de nous serveis digitals en el sector de l’automoció i la comunicació entre vehicle i vehicle i vehicle i infraestructura.

Lee la noticia original en: ESPAIMEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio