Catalonia, 5G World Capital

Què representa l’arribada de la tecnologia 5G a la societat? Quins avantatges ens porta en el nostre dia a dia?

Europa tindrà cobertura 5G el 2025. Almenys així ho indiquen les previsions de Brussel·les. “A Catalunya, anem a bon ritme”, assegura Eduard Martín, CEO de 5GBarcelona (www.5gbarcelona.org), una aliança estratègica entre el sector públic i l’empresa privada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn real. “En dos anys hem desenvolupat disset projectes pilot en diversos sectors, molts d’estratègics”, explica Martín, que incideix en el fet que “la covid, de moment, no n’ha permès executar dos més que estaven previstos, relacionats amb el sector de l’entreteniment i els hologrames, que també serà d’aplicació en altres àmbits, com l’educatiu”.

5GBarcelona, nascuda el 9 de gener del 2018 gràcies a la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el CTTC, Atos i la UPC, ha impulsat projectes pilot destinats a analitzar tots els aspectes tecnològics i de mercat abans d’implementar-los en la vida real.

A partir de llavors, i com un degoteig, es van començar a conèixer iniciatives en marxa, que impliquen la majoria de sectors, com per exemple, el projecte pilot Cirurgià Remot, desenvolupat a l’Hospital Clínic de Barcelona, que connecta el cirurgià en remot amb el cirurgià present a l’operació, en temps real i amb una latència imperceptible. “El sector sociosanitari és dels considerats estratègics i, a Catalunya, aquest té un potencial enorme”, afirma Martín…

segueix llegint a l’economic

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio