Carme Poveda: “A Catalunya, el New Space és petit però amb un gran potencial”

La directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carme Poveda, ha assegurat que “a Catalunya, el New Space és petit, però amb un gran potencial”, al programa Revolució 4.0. de Catalunya Ràdio.

Amb un recorregut llarg encara per recórrer, el New Space català ja suma des de tots els àmbits. Pel que fa a empeses, s’hi sumen 93 entitats, mentre que el talent jove va afegint-s’hi i cada cop s’interessa a treballar en solucions que millorin el dia a dia de les persones. El New Space, ha explicat Poveda, respon a aquestes demandes a la perfecció.

“Les grans empreses pretenen multiplicar per quatre els seus ingressos”, ha dit Poveda. La seva capacitat per generar “ocupació de qualitat” i comptar amb treballadors amb sous elevats en el sector STEM és un dels seus punts forts.

Aquest sector és emergent i innovador i ara se centra en enviar el segon satèl·lit, després de l’Enxaneta, per aconseguir cobertura a tot Catalunya i poder treballar l’Internet de les coses. Poveda ha parlat del rol femení en aquest sector i ha parlat clar: “el paper de la dona ha de canviar, ara hi ha molts tecnòlegs a les startups”.

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Cambra de Comerç de Barcelona promocionaran junts el sector espacial gràcies a un conveni de col·laboració pel qual es donarà pes a la creació d’oportunitats al sector empresarial i a la transferència de coneixement i tecnologia en altres mercats.

Mònica Roca: "El suport de l'administració provocarà un salt en el posicionament del NewSpace a Catalunya"

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio