Busques finançament en l’àmbit digital? / Aquí tens ajuts amb fons europeus

Noves convocatòries obertes relacionades amb la digitalització i les TIC

Busques oportunitats de finançament en l’àmbit digital? A continuació us facilitem una selecció de convocatòries obertes relacionades amb la digitalització i les TIC, finançades amb fons europeus diversos. 

Mecanismes de recuperació, transformació i resiliència
 • Primera convocatòria del «Kit Digital» per a empreses

Per les PIMEs d’entre 10 i 49 treballadors, la primera convocatòria del “Kit Digital” destina fins a 12.000 euros per a projectes de millora de la competitivitat digital per a empreses d’aquest segment.  

Convocatòria oberta des del 15 de març i fins el 15 de setembre de 2022 (o fins a esgotar crèdit). Pressupost: 500 M€ 

Més informació

 

 • Ajuts pels membres de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Pels ajuntaments i entitats locals que formen part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, està prevista l’obertura d’una convocatòria per subvencionar projectes que promoguin la digitalització dels membres de la xarxa, a través del desenvolupament i la implementació de tecnologies en les destinacions.  

Pendent de determinar la data d’obertura. Pressupost: 6 M€. 

Més informació

 

 • Projectes de digitalització per a agrupacions d’entitats del sector turístic

Aquests ajuts posen el focus a projectes innovadors de base tecnològica relacionats amb l’internet de les coses, 5G, big data, ciberseguretat o aplicacions mòbil, entre d’altres, que permetin millorar els processos de gestió de les empreses del sector turístic en la seva relació amb clients, en la gestió dels seus beneficiaris o en el seu posicionament de marca.

Pendent de determinació de data d’obertura. Pressupost. 25 M€

Més informació

 

 • Ajuts per a la digitalització de continguts editorials

Aquests ajuts tenen com a objectiu finançar projectes de digitalització de fons editorials per allargar la vida comercial dels llibres, incrementar el número de títols en el mercat i impulsar sistemes de producció editorial òptima com l’audiollibre o la narrativa multimèdia.

Pendent de determinació de data d’obertura. Pressupost: Fins a 3.500 € per projecte

Més informació

 

 • Ajuts per a la modernització de les empreses petites i mitjanes del sector del llibre

Aquests ajuts tenen com a objectiu la millora de la competitivitat del sector del llibre i impulsar la seva transició digital. Estan destinats a editorials, empreses distribuïdores, llibreries i empreses d’arts gràfiques.

Pendent de determinació de data d’obertura. Pressupost: 9 M€

Més informació

 

Programa Europa Digital

 • Empreses EdTech

La primera convocatòria és específica pel sector de l’Educació digital a Europa, per a empreses i PIMEs europees d’EdTech i altres parts interessades, amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de bones pràctiques a nivell europeu.  

Fins el 17 de maig. Pressupost: 3 M € 

Més informació

 

 • Suport per a la realització de cursos en àrees clau de capacitat

Seguint amb la temàtica d’educació digital, la convocatòria “Europa Digital, cursos de formació a curt termini en àrees clau de capacitat”, dona suport al disseny i realització de cursos de formació de curta durada en tecnologies avançades tant per  persones que ja estan ocupades com per a persones que cerquen feina. El finançament es proporcionarà a consorcis de proveïdors d’educació i formació, treballant conjuntament amb les parts interessades rellevants en l’experiència en l’àrea digital coberta.  

Fins el 17 de maig. Pressupost: 25 M € 

Més informació

 

 • Projectes sobre núvol de dades

També en el marc de l’Europa Digital, aquesta convocatòria és per a projectes sobre núvol de dades i instal·lacions de prova i experimentació. La convocatòria té quatre sectors d’aplicació prioritaris: salut, comunitats intel·ligents, fabricació i agricultura. 

Fins el 17 de maig. Diversos pressupostos segons el tema 

Més informació

 

 • Convocatòries sobre ciberseguretat

El programa Europa Digital també té oberts dos temes sobre ciberseguretat, concretament sobre la ciberseguretat en el sector sanitari i el desplegament de la Xarxa de Centres Nacionals de Coordinació amb els Estats Membres. 

Fins el 17 de maig. Pressupost a consultar segons el tema. 

Més informació

 

 • Desplegament de l’espai de dades per al patrimoni cultural

En l’àmbit cultural, Europa digital ha obert una convocatòria sobre el desplegament de l’espai de dades per al patrimoni cultural. Amb aquest projecte es preveu donar suport a la transformació digital del sector cultural europeu i fomentar la creació i la reutilització de continguts en els sectors culturals i creatius. 

Fins el 17 de maig. Pressupost: 4 M€ 

Més informació

 

 • Solucions digitals innovadores per a sectors culturals i creatius

També en l’àmbit cultural, la convocatòria Europa Creativa Innovation Lab vol incentivar els actors de diferents sectors culturals i creatius a dissenyar i testar solucions innovadores (per exemple, eines, models o metodologies) que es puguin aplicar al sector audiovisual i, almenys un altre sector creatiu. 

Fins el 7 de setembre. Pressupost: 13,64 M€

Més informació

 

 • Creació de serveis interoperables a les administracions públiques

El projecte de la incubadora GovTech té com a objectiu fomentar la creació de serveis reutilitzables i interoperables a les administracions públiques. Els participants hauran de ser majoritàriament entitats encarregades d’iniciatives de GovTech o d’innovació al seu país respectiu, independentment de la seva naturalesa jurídica.  

Fins el 17 de maig 

Més informació

 

 • Proves pilot de carteres d’identitat digital europees

La convocatòria sobre carteres d’identitat digital europees té com a objectiu donar suport a la prova pilot de les carteres d’identitat digital europees (the Wallets) per part dels estats membres i les parts interessades rellevants. Les àrees prioritàries inclouen el permís de conduir mòbil, l’eSalut, els pagaments i la formació/qualificacions professionals.  

Fins el 17 de maig. Pressupost: 37 M€ 

Més informació

 

 • Implementació del sistema únic – passarel·la digital única

Seguint amb el Marc europeu de la Identitat digital, el programa Europa Digital obre una convocatòria per a la implementació del sistema únic en virtut del Reglament de la passarel·la digital única per desenvolupar i pilotar eines de suport a la implementació de la nova identitat electrònica europea. 

Fins el 17 de maig. Pressupost: 37 M€ 

Més informació

 

 • Reforç de la presència europea en l’estandardització del blockchain

Per acabar el paquet d’Europa Digital, una convocatòria dedicada al reforç de la presència europea en els esforços d’estandardització de la cadena de blocs (blockchain). Aquesta acció implicarà les parts interessades europees que participen en el desenvolupament d’especificacions tècniques i estàndards oberts que tinguin en compte els valors i l’ètica europeus. 

Fins el 17 de maig. Pressupost: 1 M€ 

Més informació

 

 • Info Day del programa «Europa Digital»

Per conèixer més detalls sobre el programa Europa Digital, la Comissió Europea organitza un “Info Day” que tindrà lloc el 14 de març de 10 a 13:15 h.

Més informació

 

Ajuts de les cambres de comerç de Catalunya finançats amb fons FEDER

 • Realitació d’un Pla de Màrqueting Digital Internacional per a PIMEs – Cambra de Manresa

La Cambra de Comerç de Manresa ha obert una convocatòria del pla XPANDE Digital amb l’objectiu de millorar els processos d’internacionalització de les PIMEs de la demarcació territorial de la Cambra de Barcelona, mitjançant la implementació de Plans d’Acció de Màrqueting Digital. El programa consta d’una fase d’assessorament (gratuïta) seguit per una fase d’ajuts (màxim de 4.000 €).

Fins l’1 d’abril. Pressupost: 120.000 €

Més informació

 

 • Realitació d’un Pla de Màrqueting Digital Internacional per a PIMEs – Cambra de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona ha obert una convocatòria del pla XPANDE Digital amb l’objectiu de millorar els processos d’internacionalització de les PIMEs de la demarcació territorial de la Cambra de Manresa, mitjançant la implementació de Plans d’Acció de Màrqueting Digital. El programa consta d’una fase d’assessorament (gratuïta) seguit per una fase d’ajuts (màxim de 4.000 €).

Fins l’1 d’abril. Pressupost: 120.000 €

Més informació

 

 • Transformació digital de PIMEs – Cambra de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona té oberta la convocatòria «TICCámaras» que té l’objectiu de promoure l’ús de les TIC a l’activitat habitual de les PIMEs.

Fins l’1 d’abril. Pressupost: 532.320 €

Més informació

 

 • Transformació digital de PIMEs – Cambra de Manresa

La Cambra de Comerç de Manresa té oberta la convocatòria «TICCámaras» que té l’objectiu de promoure l’ús de les TIC a l’activitat habitual de les PIMEs.

Fins el 31 de desembre. Pressupost: 51.273,60 €

Més informació

 

 • Transformació digital de PIMEs – Cambra de Terrassa

La Cambra de Comerç de Terrassa té oberta la convocatòria «TICCámaras» que té l’objectiu de promoure l’ús de les TIC a l’activitat habitual de les PIMEs.

Fins el 31 de març. Pressupost 62.524 €

Més informació

 

Altres convocatòries

 • Desenvolupament d’eines i serveis d’assessorament digital per a explotacions agrícoles

El projecte europeu FAIRshare llença una convocatòria per finançar fins a 13 Living Labs que trebllin i investiguin sobre eines i serveis d’assessorament digital (DATS) per aplicacions en el sector agrícola. Els DATS poden incloure aplicacions web i mòbil, software per a explotacions agrícoles, eines de comunicació i eines de benchmarking, entre d’altres.

Fins el 14 de març. Pressupost: 30.000 € per projecte

Més informació

 

 • Dispositius digitals ecològics pel futur

L’EIC Transition Challenge té com a objectiu desenvolupar tant tecnologies com idees de negoci, augmentant així la preparació tecnològica i de mercat de les empreses. Amb aquesta convocatòria es busca finançar activitats d’innovació que van més enllà de la prova experimental. Admet tant la maduració i la validació d’una tecnologia com la seva aplicació en entorns d’aplicació rellevants.

Fins el 4 de maig. Pressupost: 131,36 M€

Més informació

 

 • Tecnologia VEDLIoT per a l’ús d’Internet de les Coses

El programa VEDLIoT és un projecte de recerca impulsat per casos d’ús desafiant en sectors claus com l’automoció, l’automatització i la llar intel·ligent. Aquesta convocatòria proposa aprofitar les tecnologies VEDLIoT per a l’ús d’Internet de les Coses (IoT) relacionat amb la Intel·ligència Artificial.   

Fins el 8 de maig. Pressupost: 840.000 € 

Més informació

 

 • 7 projectes d’experiments amb tecnologia de modelatge

Pensat especialment per a PIMEs, el programa DigitBrain busca 7 projectes d’experiments industrials per a modelar el comportament d’un producte que utilitzin tecnologia de modelatge, simulació i/o aprenentatge automàtic per crear un bessó digital 

Fins el 31 de maig. Pressupost: 97.800€ per experiment i fins a 60.000€ per soci d’experiment. 

Més informació

 

 • Desenvolupament de solucions d’IA dins del sector sanitari

La convocatòria HosmartAI busca startups o PIMEs tecnològiques innovadores que desenvolupin solucions d’intel·ligència artificial aplicables dins del sector sanitari. 

Fins el 8 d’abril. Pressupost: 200.000 € 

Més informació

 

 • Nous tipus de dispositius mèdics i solucions digitals

També relacionat amb el sector sanitari, la segona convocatòria del programa SHAPES posa el focus amb nous tipus de dispositius mèdics i solucions digitals, incloent plataformes d’Internet de les Coses (IoT) creades per a aplicacions e-health. Aquesta convocatòria va dirigida a astart-ups, PIMEs, empreses o institucions de recerca que posseeixin i gestionin una plataforma/solució IoT.  

Fins el 30 d’abril. Pressupost: 500.000 €  

Més informació

 

Licitacions i projectes d’èxit finançats amb fons europoeus

 • Licitació RESTwithEU

La licitació RESTwithEU ofereix un contracte per donar suport a la implementació d’eines digitals per al sector de la restauració per fer-lo més resilient i sostenible, mitjançant una digitalització accelerada.  

Fins el 27 d’abril. Pressupost: 1 M€ 

Més informació

 

 • Projecte d’èxit: Notebloc

Per acabar, dos projectes que han obtingut fons europeus per impulsar la digitalització. Aquí trobareu l’experiència de Notebloc, una startup catalana que va rebre finançament a través del programa Impact EdTech, d’acceleració d’empreses del sector educatiu  

Més informació

 

 • Projecte d’èxit: L’experiència de l’Alt Pirineu en el projecte Àrees 5G

I en l’àmbit de l’administració pública, l’experiència de l’Alt Pirineu en el projecte Àrees 5G per tal de maximitzar la competitivitat dels seus motors d’activitat econòmica a través de la 5G. 

Més informació

 

Esta noticia se publicó originalmente en: GENCAT

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio