BONES NOTÍCIES El sector tecnològic ja suposa el 10% del PIB de Catalunya

Les empreses del sector es mostren frustrades amb l’impacte dels Next Generation com a palanca per a la recuperació

Bones notícies al sector tecnològic català. El volum de facturació de les empreses TIC catalanes ja supera els 23.800 milions d’euros anuals, cosa que suposa entre un 9,5% i un 10% del pes al PIB de Catalunya, segons les dades del 14è baròmetre del sector tecnològic a Catalunya, elaborat pel Cercle Tecnològic i presentat aquest dimecres juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el departament d’Empresa de la Generalitat.

Aquest 10% suposa un augment significatiu tenint en compte que fa només dos anys, el 2019, el pes sectorial al PIB català era del 8,3%, amb un volum de facturació total de 20.900 milions d’euros. Alhora, el sector també ha crescut en nombre d’empreses i de treballadors: el 2021 es van assolir les 16.889 empreses TIC, i la tendència permet pronosticar que el 2022 tancaria amb 17.000 companyies TIC a Catalunya.

Pel que fa al nombre de treballadors, les dades del tercer trimestre del 2022 mostren que hi ha 120.800 empleats al sector TIC a Catalunya. Aquesta dada reflecteix de nou una tendència a l’alça un cop superat el rebot natural que va experimentar el sector després de la fase més aguda de la pandèmia, el 2020, quan es va arribar al pic de 129.000 treballadors. «Les dades parlen per si soles –ha assegurat el comissionat d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson–: Catalunya, i concretament Barcelona, s’ha convertit en el referent tecnològic del sud d’Europa, i des del 2015 hem pràcticament doblat el nombre de persones que treballen al sector TIC», assegura.

Fons europeus

La principal queixa del sector, segons s’extreu de l’enquesta del baròmetre, resideix en els fons europeus Next Generation i la seva gestió. «El sector tenia moltes expectatives posades en aquests fons i el resultat és frustrant, principalment perquè veiem que no ens acaben d’arribar», ha explicat el president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera.

Concretament, un 47,2% de les empreses enquestades es mostren en desacord amb el resultat de les ajudes com a palanca per a la recuperació, i fins a un 21,1% assenyalen que el benefici ha sigut nul. En el conjunt d’inversions europees i polítiques públiques d’estats i territorials, el 41,7% de les companyies afirmen que el foment deEn este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : ARA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio