Saltar al contenido

BIT Habitat i ACEC signen un conveni per la innovació en l’àmbit urbà

  • por

La fundació de l’ajuntament i la patronal de consultoría enceten aquesta col·laboració amb l’objectiu de donar impuls a la recerca per la millora de l’hàbitat urbà

El Barcelona Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat), fundació de l’Ajuntament de Barcelona per la promoció de la innovació urbana, ha signat un conveni amb l’Associació Catalana d’Empreses Consultores (ACEC) per fomentar actuacions per la millora de l’hàbitat urbà de la ciutat. BIT Habitat aprofundeix així un model de col·laboració tant amb el sector privat com en l’àmbit públic, mitjançant el que ja cooperen amb diverses institucions i organismes internacionals, així com empreses, universitats i centres de recerca.

BIT Hàbitat crearà, en col·laboració amb la patronal de consultoria, un fons d’inversió per a projectes innovadors que millorin, afirma ACEC, la vida a la ciutat. També han acordat la cessió d’espais municipals de Ca l’Alier per a la celebració d’actes diversos, la participació de l’associació de consultores en les formacions sobre innovació urbana de l’Ajuntament o l’organització de sessions de brainstorming amb les empreses que formen part d’ACEC. Es preveu, a més, la creació d’un fòrum d’innovació que reuneixi l’Ajuntament amb empreses consultores per, segons ACEC, “compartir idees i tendències de futur”.

Els objectius de BIT Hàbitat i ACEC eren ja fins i tot abans del conveni, segons defensa el director general d’ACEC, Jordi Marín, molt similars. “La missió que persegueix BIT Habitat s’alinea amb la de l’ACEC – afirma Marín – promoure el talent i la innovació”. El dirigent de la patronal es compromet a, mitjançant aquest nou acord, “posar el coneixement i experiència de les consultores al servei de les institucions amb la intenció de fer créixer i avançar el país”.

original viaempresa
Otros artículos de interés