Barcelona utilitza la innovació digital per millorar la vida de les persones, i l’expliquem a l’Smart City Expo

Barcelona mostra a l’aparador internacional de l’Smart City Expo World Congress 2021 (16-18 de novembre) la seva aposta per la innovació digital com a eina per construir el futur i el mapa del Barcelona Green Deal, la nova la visió i estratègia de ciutat amb vista al 2030.

L’estand de l’Ajuntament explica com Barcelona utilitza la innovació digital per millorar la vida de les persones, fer créixer les oportunitats de progrés i avançar cap a una ciutat més sostenible, connectada i socialment cohesionada a través de 44 projectes de ciutat. També s’hi exposen vuit elements físics relacionats amb aquests projectes:

  • Mòdul de Bicing elèctric
  • Estació Endolla de càrrega elèctrica
  • Mòdul d’armariets refrigerats als Mercats Municipals per a la recollida de la compra
  • Motocicleta elèctrica Guàrdia Urbana
  • Placa solar fotovoltaica de MES Barcelona
  • Dron per al monitoratge d’aforament a platges
  • Pantalla tàctil per a l’APP Check Barcelona
  • Pantalla vertical per a l’APP Smou

L’estand acollirà conferències, debats i presentacions durant tot el Congrés. Consulta la programació aquí.

Finestra al món per a quinze empreses

Un any més, l’estand serà una finestra al món per a quinze petites i mitjanes empreses seleccionades i que compten amb l’acompanyament i suport de Barcelona Activa.  El comitè de selecció ha tingut en compte el nivell d’innovació del servei o producte dins el sector de les ciutats intel·ligents, les possibilitats d’internacionalització, el grau de maduresa i implementació en el mercat del producte o servei, així com haver o estar desenvolupant solucions per a la ciutat de Barcelona.

Les quinze empreses presents en l’espai son: Aldebaran, Aonchip, Capmar, Circulrsound, Ctrl4 Enviro, EOS Connectivity, Iniciativa Barcelona OpenData, Iquadrat, Lobelia, Lovelymaps, Moba, Simbim, SmartDataSystem, Thingtia i Yup Charge.

Les pimes seleccionades compten, de forma agregada, amb 149 persones treballadores, i van assolir una facturació de 8.600.000 euros el 2020. Aquestes empreses ofereixen solucions en àmbits com ara la mobilitat i el transport, la monitorització de l’ús de l’aigua i la qualitat de l’aire, la democratització de les dades, les energies renovables o la gestió dels residus.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio